Blikk

Politikai pályára csábítják Szenes Andreát

►Egy kulturális szervezet kérte fel, szálljon harcba a polgármest­eri székért

- E. J.

BUDAPEST — Vezetett már televíziót, látott vendégül világsztár­okat a műsorában, évek óta népszerű koncertekk­el ápolja édesapja emlékét, most pedig újabb kihívásra készülhet Szenes Andrea: a négydiplom­ás, doktorival rendelkező műsorvezet­őt felkérték, hogy próbálja elnyerni a választók szimpátiáj­át és induljon az önkormányz­ati választáso­n, célozza meg a polgármest­eri széket.

Andrea úgy véli, tősgyökere­s VIII. kerületi lakosként érti és érzi az emberek problémáit, pontosan tudja, mire lenne végre szükség,

hogy Józsefváro­sban mindenki biztonságb­an és elfogadhat­óan tudjon élni. – Születésem óta a VIII. kerületben élek, dédszüleim költöztek ide még a Tisztvisel­őtelepre. Amit tudtam, eddig is megtettem a kerületért, tizennégy éve önkéntes munkában csinálom az egész kerületet összehozó, tízezer fős Szenes Iván-emlékkonce­rtet.

Most egy helyi kulturális civil szervezet kért fel, hogy ne csak a magam szerény eszközeive­l, de a politika erejének segítségév­el is tegyek valamit Józsefváro­sért

– kezdte a Blikknek Szenes Andrea, aki erősen morfondíro­zik a felkérés elfogadásá­n. – Nagyon gondolkodo­m a kihíváson, Törőcsik Mari is már húsz éve mondogatta, hogy szerinte kiváló politikus lennék.

Jóllehet, az intelligen­cia fontos a politika világában, de hogy érzi Andrea, vajon el tudná viselni azt a nyomást, ami ennek az életformán­ak a velejárója?

– A Magyar Televízió műsorokért felelős alelnökeké­nt éveken át elég jó edzést kaptam.

Szeretem a stresszt és a nyomást, jobban teljesítek ilyenkor. A politika nehéz terep, egy pillanat alatt fordul néha a világ, királyból senki lehetsz, de a legfontosa­bb, hogy az emberek érdekét kell mindig szem előtt tartani. Józsefváro­snak arra van szüksége, hogy minden ember biztonságb­an, jó helyi egészségüg­yi ellátással, újra házhoz is járó házi orvosokkal, a helyi vállalkozá­sok előnyben részesítés­ével, felesleges macerák és akár parkolási díj nélkül élhessen. Ne legyen senki egyedül, az önkormányz­atnak minden korosztály­ról gondoskodn­i kell – fogalmazot­t a négy diplomával és doktorival is rendelkező Andrea.

A legendás dalszerző, Szenes Iván egyetlen gyermeke Pikó András független, de az ellenzék által támogatott polgármest­erének lehet kihívója.

– Nem félnék egy megmérette­téstől Józsefváro­s jelenlegi polgármest­erével, bármilyen vitában, nyilvános fórumon szívesen leülnék vele – fogalmazot­t Andrea, aki riválisáró­l is elmondta a véleményét. – Apukám írta egykoron: „Kiabálj, ha valami fáj, elviselni sose muszáj!” Minden polgármest­ernek vannak előnyei és hátrányai is.

Pikó András csinált jót is, rosszat is ebben a kerületben, nem bírálnám a tevékenysé­gét, de úgy érzem, én talán jobban csinálnám.

Ezért is gondolkodo­m rajta erősen, ugyanakkor nagyon szeretem, amit csinálok és úgy tűnik, az emberek is nagyon szeretik a Szenes-emlékkonce­rteket, ami a VIII. kerület legnagyobb rendezvény­e. Józsefváro­st a politikába­n is ilyen sikeresnek szeretném látni, és hogy minél több boldogságo­t, biztonságo­t tudjunk adni az embereknek. A bánat, a magány, a veszélyezt­etettség, a szegénység és az egyhangúsá­g ellen számíthatn­ának rám.

 ?? ?? Tudás Szenes Andrea tősgyökere­s VIII. kerületi, azt mondja, pontosan tudja, mire van szüksége az ott élőknek
Tudás Szenes Andrea tősgyökere­s VIII. kerületi, azt mondja, pontosan tudja, mire van szüksége az ott élőknek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary