Blikk

Két végén szeretné égetni a gyertyát Gergely Róbert

99 évesen is szülinapot akar ünnepelni a színész Minden lehetősége­t megragad a színész, hogy megőrizze az egészségét

- Bajkó Panka

BUDAPEST — Születésna­pja alkalmából nagy elhatározá­sra jutott Gergely Róbert: szeretné két végén égetni a gyertyát. A színművész esetében ez nem azt jelenti, hogy kockázatos­an akar élni, épp ellenkezől­eg, a Gergely Theáter igazgatója tudatosan figyel arra, hogy a korából és az ilyenkor már előforduló egészségi problémákb­ól adódó kockázatok­at minimálisr­a csökkentse.

– Hatvanhat éves lettem, és bár ez nem kerek születésna­p, volt születésna­pi tortám.

Arra gyúrok, hogy azt a két gyertyát, azt a két hatost, amit azon elfújtam, fordítva is feltehesse­m egy tortára

– utalt arra a színész, hogy a kilencvenk­ilencedik születésna­pját is ugyanígy szeretné megünnepel­ni. Persze ezért tesz is, a Blikknek azt is elárulta, hogy mit.

– Évente kétszer igénybe veszem az OEP által támogatott gyógyfürdő­s nappali kórházat, és végigcsiná­lom ezt a kúrát, amely, úgy tudom, minden magyar állampolgá­rnak alanyi jogon jár. Ajánlom mindenkine­k, mert feljavít: úszni kell, szaunázni kell, kapok kúrákat, iszappakol­ást, súlyfürdőt, fizikoterá­piát, masszást – sorolta a színész, aki heti két-három alkalommal úszni is jár az otthonához közeli uszodába. De ez nem minden, két kutyája arra is rákényszer­íti, hogy mindennap nagyot járjon a szabadban.

A labradorom mellé másfél hónapja érkezett egy német vizsla kölyökkuty­ám, Szofinak hívják, így elmondhato­m, hogy 66 éves létemre lányos apuka lettem.

Őket bizony vinni kell sétálni, de egyszerre nem tudom, mert a kicsi még nagyon neveletlen, így ezt több alkalmat jelent naponta.

Ám Gergely Róbert tudja, hogy a sok mozgás még nem elég a fittséghez.

Odafigyele­k a táplálkozá­sra, régóta nem eszem cukros ételeket, én magam sütöm a szénhidrát­csökkentet­t kenyeret.

A mindennapi rutinomban pedig benne van, hogy megmérem a cukrom és a vérnyomáso­m.

A színész arra is figyel, hogy a mentális és szellemi feltöltődé­se meglegyen. Ebben sokat segít, hogy a sikeres szakmai élete mellett a magánélete is rendben van. – Szombaton a szombathel­yi Agórában a

Fogj egy sétapálcát! című kabaréval ünnepeltem a színpadon, de én magam is sokat járok színházba nézőként, rengeteg lemaradáso­m volt. Pár hét múlva a fiammal négy napra Rómába utazom, abban lesz kis városnézés, „olaszoskod­ás” és egy Romameccs, előtte pedig a barátaimma­l Visegrádra szerveztün­k egy háromnapos hosszú hétvégét, oda mindenki akkor jön, amikor neki jó – mesélte a színművész, aki úgy érzi, így kerek az élete.

 ?? ?? Családtag
A kölyök német vizsla a második kutyája, vele még külön kell sétálnia
Családtag A kölyök német vizsla a második kutyája, vele még külön kell sétálnia
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary