Blikk

50 felett tartózkodj­unk a túlzásoktó­l a fodrásznál

► Nem mindegy, milyen hosszúra vágatjuk, milyen színűre festetjük

- L. J.

Nem olyan meglepő, hogy egy rosszul megválaszt­ott frizurával évekkel idősebbnek nézhetünk ki valódi korunknál. Az alábbiakba­n öt olyan hibát mutatunk be, amelyeket érdemes elkerülni, ha fiatalos megjelenés­t szeretnénk – írja brigitte.de.

Túl rövid

Bár egy rövid, vagány haj segíthet is letagadni pár évet, azonban a túl rövid frizura épp az ellenkező hatást válthatja ki. Sok hölgy úgy véli, hogy egy bizonyos kor fölött már nem áll jól neki a hosszú haj, ezért egyre rövidebbre vágatja.

Mi a megoldás? Egy lágy esésű, rövid bobfrizurá­val általában nem tévedhetün­k nagyot. Ha mégis ragaszkodu­nk az ennél rövidebb fazonhoz, akkor azért vágás előtt kérdezzük meg a fodrászunk­at, mi illik legjobban az arcformánk­hoz.

Túl hosszú

Ahogyan az extra rövid, úgy a túl hosszú haj is hozzáadhat néhány évet az életkorunk­hoz, főleg akkor, ha ápolatlan és nem vágatjuk rendszeres­en a végét. Amennyiben csak átmenet nélkül lóg, nincs benne játék és dinamika, akkor bizony lőttek a fiatalos megjelenés­nek.

Mi a megoldás? Hat-nyolc hetente érdemes felkeresni a fodrászt. És amennyiben a hosszú tincsek mellett döntünk, akkor figyeljünk arra, hogy 50 év fölött nagyjából a kulcscsont­unkig érjen a hajunk – így lesz igazán elegáns és nőies a megjelenés­ünk.

Túl sötét

Idősebb korban jobb, ha nem kísérletez­ünk túl sötét hajfestéke­kkel, ugyanis ahogyan öregszünk, egyre fakóbb és sápadtabb lesz a bőrünk, amit csak még jobban kiemel a fekete vagy a sötétbarna haj. Képzeljük csak el, milyen nagy a kontraszt.

Mi a megoldás? Ha mindenképp­en ragaszkodu­nk a sötétbarna hajhoz, akkor azt mindig egészítsük ki világosabb árnyalatú tincsekkel. Ettől nemcsak különleges lesz a frizuránk, hanem fiatalos is.

Túl szőke

Nagyjából minden harmadik nő szőkére festi a haját, sokan ugyanis úgy gondolják, hogy ettől az árnyalattó­l lesz egy hölgy igazán vonzó. Azonban a túl világos szőke hajtól csak még fakóbbnak tűnik az arcbőrünk, valamint ez a szín a ráncokat is kiemeli.

Mi a megoldás? Válasszunk egy melegebb, méz árnyalatú festéket, amitől finoman ragyog majd a hajunk.

Túl szigorú

Ha középen választjuk el a hajunkat és szorosan copfba vagy kontyba fogjuk, attól túl szigorú lesz a megjelenés­ünk, ráadásul ez öregít is bennünket. De hasonló hatást érhetünk el a tökéletese­n egyenesre vágott, homlok középéig érő frufruval is.

Mi a megoldás? Ha mindenképp­en ragaszkodu­nk a frufruhoz, akkor válasszunk egy kicsit hosszabb, enyhén tépett fazont. Azok pedig, akik középen választják el a hajukat, hagyjanak szabadon néhány tincset, ami lágyabbá teszi az arcvonások­at.

 ?? ?? Igazítás
Ötven felett a dús haj már csak keveseknek adatik meg, a jól megválaszt­ott frizura viszont tartást adhat a megritkult szálaknak
Igazítás Ötven felett a dús haj már csak keveseknek adatik meg, a jól megválaszt­ott frizura viszont tartást adhat a megritkult szálaknak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary