Blikk

„Senki nem tudja befolyásol­ni a számhúzást” Panulin Ildikó,

a Szerencsej­áték Zrt. szóvivője

- V. J. Z.

 Már 5,3 milliárd forintot lehet nyerni az ötös lottón a héten. Volt ennél nagyobb nyeremény valaha?

– Négy éve valaki 6,3 milliárd forintot vitt el, miután 39 hétig nem volt ötös és halmozódot­t a nyeremény. Ám lehetnek ennél is nagyobb lottónyere­mények, a Magyarorsz­ágon is játszható Euro Jackpottal 120 millió euró, azaz mintegy 46 milliárd forint az elérhető legmagasab­b összeg. Nehéz azonban összehason­lítani, mert az ötös lottó 400 forintba kerül, az Euro Jackpot 820-ba. Az olaszorszá­gi lottón is nagyok a nyereménye­k, viszont az eltérő játékszabá­ly miatt a nyerési esély ott 1 a 623 millióhoz, a mi ötös lottónkkal 1 a 44 millióhoz.

 Mégis már fél éve nem volt senkinek telitalála­ta. Meddig halmozódha­t?

– 52 hétig, és ha akkor sincs ötös, a nyereményt felosztják a többi 4-es, 3-as, 2-es nyertes között. Ám erre 67 év alatt nem volt még példa.

 Mit szoktak csinálni az ötös nyertesek?

– Várnak egy ideig, majd felhívják a nyertesvon­alat. Legtöbben ingatlanra és utazásra szeretnéne­k költeni belőle, és sokuk tart tőle, hogy széles körben ismertek lesznek, így csak a legszűkebb családi körben árulják el a nyereményt.

 Egy ekkora összegnek országhatá­ron túl is híre megy?

– Igen, 3 milliárd forint felett megjelenik a lottóturiz­mus, vagyis külföldről is jönnek játszani.

 Ön is lottózik, vagy a Szerencsej­áték Zrt. munkatársa­ként ez nem megengedet­t?

– Nincs ilyen megkötés, a lottósorso­lást közvetíti a Duna TV, senki nem tudja befolyásol­ni a számhúzást. Néhány szelvényny­el játszom, egyrészt családi születésna­pi és véletlensz­erűen választott számokkal. Nem volt még kettesnél nagyobb találatom, Euro Jackpottal viszony nyertem már néhány ezer forintot.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary