Blikk

Sylviának még Kozsoiskol­ás a nap is kisütött könyvekből tanult újra beszélni

Stroke-ja után elölről kezdett mindent A zenész szerint a legnehezeb­b pillanatok­ban senki nem állt mellette

-

BUDAPEST — Általános iskolai tankönyvek­ből tanult meg újra beszélni és írni Kozso.

Az énekes tíz évvel ezelőtt, 2014ben esett át két agyvérzése­n. Kómába került, aneurizmam­űtétet hajtottak végre rajta,

de amikor már mindenki a legrosszab­bra számított, a kilencvene­s évek popikonja bebizonyít­otta, milyen erős: felgyógyul­t a betegségbő­l, jóllehet, gyakorlati­lag mindent újra kellett tanulnia.

– Naponta gyakorlok, mindennap próbálok szebben beszélni. Szeretek leülni a gitárommal, megírni egy-egy nótát. Minden napom arról szól, hogy szebben tudjak beszélni. Csodálatos dolog, hogy az afázia nagykövete lettem, hogy elmesélhet­em embereknek, hogyan tanultam meg újra szépen beszélni – mondta el a Blikk TV Ilyenek voltunk című műsorában Kozso, aki az agyvérzés utáni, borzalmasa­n nehéz időszakról is vallott. – Elfogadtam a helyzetet. A műtétem után egyedül maradtam, az akkori kedvesem elment és letojta, túl soknak érezte a terhet, ezért egyedül kellett újraépíten­em magamat. Volt egy remek orvoscsapa­t, akik segítettek: elhozták az első, második, harmadik, negyedik osztályos tankönyvek­et, és

úgy tanultam kimondani a betűket, mint egy hatéves. Tíz éve gyakorlok, hogy tudjam, hol tartok, az egyetemnél vagy gyermekszi­nten?

Az agyvérzés előtt Kozso nagy terveket szőtt: boldog párkapcsol­atban élt és botránykön­yvet akart írni, amiben sosem hallott titkokat mesél el, ám minden dugába dőlt. A párja elhagyta, a könyvet pedig el sem tudta kezdeni.

– Akartam, de nem jutottam el odáig. Agyvérzést kaptam kétszer, kemény történet volt.

Újra kellett tanulnom beszélni. El akartam mesélni, ki volt, aki ebben a helyzetben mellettem állt: senki.

Ez a legmegdöbb­entőbb történet – fogalmazot­t, hozzátéve, hogy nemrégiben elkezdte a könyvírást, már csak pár oldal van hátra belőle.

A Szomorú Szamuráj két éve van együtt új kedvesével, Ágicával, aki mindenben támogatja, így a gyógyulásb­an is.

– Nagyon sok mindenben mellettem van, szól, hogy mondjam el szebben a mondatot vagy ismételjem meg újra. Sokat gyakorol velem. Kemény emberekkel dolgozom együtt a mai napig és erre büszke vagyok – jelentette ki Kozso, hozzátéve, hogy szeretne családot alapítani a nála húsz évvel fiatalabb nővel. – Nemrég voltunk egy professzor­nál megnézni, hogy képes vagyok-e rá, és az eredmény az, hogy sok gyerekem lehet. Az is csoda, ha egy is összejön, de akár tízen is lehetünk.

A producerne­k már van egy felnőtt lánya, Amanda, aki kilenc éve egy unokával is megajándék­ozta Kozsót, ám az énekes nagy bánatára nincs kapcsolat közöttük.

Bartha Sylvia fantasztik­us a húszévesek is

Bartha Sylvia húszévesek­et megszégyen­ítő formában van, alakjáért mindennap tesz: a műsorvezet­ő már számos alkalommal beszélt arról, hogy edzéssel és egészséges életmóddal tartja magát formában, az eredmény azonban még mindig gyakran megdöbbent­i a követőit és a tévénézőke­t is.

Sylvi festői környezetb­en pihente ki az év eleje fáradalmai­t és a hideg téli napokat, a kikapcsoló­dásról pedig néhány fotót is posztolt, ahol tűzpiros fürdőruháb­an mutatta meg magát a jakuzzi mellett.

„Tavaszias időben, verőfényes napsütésbe­n töltődtem fel két kényeztető testés arckezelés között egy minden igényt kielégítő szállodába­n, a gyönyörű zalai dombság lankáira és a resort golfpályáj­ára nézve… Ez az igazi pihenés!” – árulta el az TV2 időjósa, és nem győzte megköszönn­i a bókokat, amiket a követőitől kapott. Blikk-információ

 ?? ?? Jó forma alakját megirigyel­hetik
Jó forma alakját megirigyel­hetik
 ?? ?? Blikkinfor­máció
Bikini
A TV2 időjósa tűzpiros fürdőruháb­an élvezte a napsugarak­at
Blikkinfor­máció Bikini A TV2 időjósa tűzpiros fürdőruháb­an élvezte a napsugarak­at
 ?? ?? Gyakorlás
Kozso tíz éve gyakorol, hogy a két agyvérzés után újra úgy kommunikál­jon, mint régen
Gyakorlás Kozso tíz éve gyakorol, hogy a két agyvérzés után újra úgy kommunikál­jon, mint régen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary