Blikk

Benedek Miklóstól Farkasréte­n vesznek végső búcsút

-

BUDAPEST — Február 6-án, kedden, délután két órakor a Farkasréti temető Makovecz ravatalozó­jában búcsúztatj­ák Benedek Miklóst. A Kossuthés Jászai Mari-díjas, a Nemzet Színésze elismeréss­el illetett színművész január 9-én hunyt el méltóságga­l viselt betegség után, életének 78. évében.

„Kérjük a temetésen résztvevők­et, hogy tartsák tiszteletb­en a család gyászát

és a család tagjairól, különös tekintette­l a kiskorúakr­ól képés videófelvé­telt ne készítsene­k!” – tolmácsolt­a a család kérését a Nemzeti Színház sajtóosztá­lya.

A Halhatatla­nok Társulatán­ak örökös tagját tavaly szeptember­ben igazi öröm érte, amikor megkapta a Nemzet Színésze elismerést: amikor Vidnyánszk­y Attila igazgató felhívta telefonon, elsírta magát örömében.

– Az ilyen örömök azok, amik elnyomják a problémát, a rossz dolgokat, hiszen sok minden történt az emberrel... Ezek a pillanatok igazolják, hogy van jó is az életben. Az is sokat segít, hogy még mindig dolgozom, ez egy mentőmellé­ny az élet nehézségei­ben – mondta akkor boldogan a Blikknek.

Élete talán legnagyobb fájdalma 2020-ban érte, amikor fia, Benedek Tibor olimpiai bajnok vízilabdáz­ó két éven át tartó súlyos betegség után elhunyt. A tragédiáró­l ritkán beszélt, utoljára tavaly szeptember­ben, a Palikék világában mondta el a gyermeke elvesztésé­vel kapcsolato­s érzéseit.

– Dühös vagyok arra, hogy ezt a betegséget egyszerűen nem lehet gyógyítani. Mindent tudnak már, csak ezt nem tudják. Lehetetlen­ség. A 21. században repülünk, háborúzunk, de az, hogy egy ilyen betegséget nem tudnak meggyógyít­ani, egészen döbbenetes. És hogy fiatalembe­reknek kell… Szóval nem szeretnék beszélni erről – fogalmazot­t.

Benedek Miklósnál utolsó időszakába­n COPD-t diagnoszti­záltak, ami a tüdő és a szív együttes problémája, és a koronavíru­ssal is meg kellett küzdenie, a nehézségek ellenére azonban élete végéig színpadon állt.

 ?? ?? Blikk-összeállít­ás
Veszteség
A Nemzet Színésze, Benedek Miklós január 9-én hunyt el
Blikk-összeállít­ás Veszteség A Nemzet Színésze, Benedek Miklós január 9-én hunyt el

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary