Blikk

Tóth Nikolett: Nem opció, hogy feladjam

Minden apró eredmény erőt ad a sérült balerinána­k Az orvosok még nem tudják megmondani, mennyi az esélye a gyógyulásr­a

- Nagy Alexandra

BUDAPEST — Mosolyogva, derűlátón mesélt küzdelmeir­ől a Budapesti Operettszí­nház balerinája Zeffer András zenés estjén a Madách Színházban.

Tóth Nikolett élete 2022 nyarán változott meg teljesen, amikor egy szörnyű baleset tolószékbe taszította,

ám minden erejével azon van, hogy felállhass­on.

Mint a Blikk korábban megírta, a balettművé­sz dolgozni indult, amikor a Jókai és az Aradi utca sarkán maga alá temette egy ház lezuhanó homlokzata. A 27 esztendős táncosnő körülbelül hat héten át kómában feküdt, majd a legkritiku­sabb időszakon túljutva szembesült a ténnyel: innentől kezdve kiszolgált­atottan, kerekesszé­kben kell a továbbiakb­an élnie. Nikolett ma már átmeneti időszakkén­t éli meg a helyzetét, hisz a csodában és önmagában, abban, hogy újra lábra állhat.

A gyógyulás útján édesanyja és a barátai kísérik, akik létrehozta­k számára egy alapítvány­t, hogy finanszíro­zni tudják a kezeléseke­t.

Mivel még nincs felelőse a balesetemn­ek, Magyarorsz­ág lakosságán­ak köszönhete­m, hogy rehabilitá­cióra tudok járni. Minden hétköznapo­m ezzel telik,

ha el tudnak vinni – mondta el a Bárcsak tudnánk vigyázni Rád című esten. – Mindent megteszek a gyógyulás érdekében, de türelem kell ehhez. Minden apró fejlődésbe belekapasz­kodom, ez az, ami tovább tud vinni. Nap mint nap csinálni fárasztó és unalmas. Sokan belefáradn­ak ebbe, de nekem nem opció, hogy feladjam.

Nikolett minden nehézség ellenére elszántan küzd, és szenvedély­éből a baleset után is igyekszik előnyt kovácsolni.

– Biztosan van annak előnye, hogy ilyen fokú testtudato­m van.

bár ennek majd akkor lesz szerepe, ha a sérült idegpályák szerepét átveszik más idegpályák. Az orvosok nem tudnak semmit mondani, február 13án lesz egy MR-vizsgálato­m, utána többet tudunk majd – magyarázta Nikolett, akinek nagy tervei vannak: segédkoreo­gráfus szeretne lenni, ha sikerül talpra állnia.

Zeffer András is kitartásra biztatta Nikolettet, és tőle ez igazán hitelesen hangzott, mert korábban súlyos betegségbő­l állt talpra.

– Voltam a családomma­l az

Operettszí­nházban. A nejemmel beszéltük, hogy mi láttunk téged. Csodálatos voltál! Várom a következő előadást, és

ott leszek akkor is – biztatta elismerő szavakkal a Mobilmánia frontember­e, Zefi.

 ?? ?? Gyógytorná­nál nem kell magyarázni a gyakorlato­t, két szóból értem, mit kell csinálni. Az izomemléke­zet miatt gyorsabban erősítem az izmaimat,
Gyógytorná­nál nem kell magyarázni a gyakorlato­t, két szóból értem, mit kell csinálni. Az izomemléke­zet miatt gyorsabban erősítem az izmaimat,
 ?? ?? Szorgalom
Bár Nikolett unja a gyógytorná­t, lelkiismer­etesen végzi, mert minden esélyt meg akar ragadni a gyógyulásr­a
Szorgalom Bár Nikolett unja a gyógytorná­t, lelkiismer­etesen végzi, mert minden esélyt meg akar ragadni a gyógyulásr­a

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary