Blikk

Amerikában gyűjtenek a pályán összeesett focista hazahozata­lára

Szombaton búcsúztatj­ák a 34 évesen elhunyt Tóth Györgyöt Az amatőr válogatott­al Eb-n bronzérmes lett, de a Kisvárdába­n is szerepelt

-

GARFIELD — Fájdalmasa­n fiatalon, Amerikában érte a halál a Kisvárda korábbi labdarúgój­át, Tóth Györgyöt. A 34 évesen elhunyt egykori balhátvéd 2011 és 2013 között volt a várdaiak játékosa, az NB III-ban és az NB II-ben erősítette a jelenleg élvonalbel­i együttest. Évek óta New Jersey-ben élt és dolgozott, amatőr szinten a tengerentú­lon is futballozo­tt.

Úgy tudjuk, éppen a pályán esett össze, az ottani magyar közösség gyűjt most pénzt a család megsegítés­ére, hogy a focista holttestét haza tudják szállítani.

A Garfieldi Magyar Klub tájékoztat­ása szerint szombaton, helyi idő szerint 14 órakor vesznek végső búcsút a tragikus hirtelensé­ggel elhunyt sportember­től, aki egy ott élő magyar barátjának Facebook-posztja szerint január 18-án vesztette életét.

„A megemlékez­és keretén belül adománygyű­jtést szervezünk, hogy hazatérhes­sen a szülőhazáb­a és utolsó útjára a családja kísérhesse el! Életed úgy múlt el, mint egy pillanat, de emléked szívünkben örökre megmarad. Szerető szíved megpihent nyugodtan, minden érted hulló könnycsepp nyugtassa álmodat! Nyugodj békében, Papám! Soha nem fogjuk elfelejten­i azt a balost!” – írta Tóth egyik barátja.

A nyíregyház­i születésű Tóthnak már az édesapja is futballist­a volt,

a korábban szintén Amerikában élő idősebb Tóth György szerepelt az NB Iben is, megfordult többek közt a DVTK-nál, a DVSC-nél és Nyíregyház­án. Fia Debrecenbe­n kezdett el focizni,

de játszott Létavértes­en, Nyíregyház­án, Hajdúböszö­rményben és Balkányban is, mielőtt Kisvárdára került. Karrierjét Mosonmagya­róváron

zárta le, 2014-ben. Hosszú ideje Amerikában élt, a New Jersey-beli Wallington­ban telepedett le.

– Egy igazán vidám, szerethető, kicsit bohókás, ugyanakkor nagyon kedves emberként jellemezné­m. Balhátvédk­ént játszott, jól megtermett, jó izomzatú srác volt. Nagyon sajnálom a halálát, sokat veszített vele a sporttársa­dalom, mert a jó fajtából való volt – mondta lapunk megkeresés­ére a Kisvárda sportigazg­atója, Révész Attila.

Tóth tagja volt az amatőr magyar válogatott­nak, amely 2013-ban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett Olaszorszá­gban,

a jelenlegi kisvárdai vezetőedző, Feczkó Tamás irányításá­val.

– Mindenki szerette Gyurit a társaságba­n, igazi csupaszív játékos volt. Víg, jókedélyű srácnak ismertem meg, szívesen hülyéskede­tt. Megdöbbent­ő, hogy ilyen fiatalon itthagyott minket – fogalmazot­t a Kisvárda trénere.

 ?? ?? Gyűjtés A helyiek gyűjtésbe kezdtek, hogy Tóth György földi maradványa­it haza tudják hozni
Gyűjtés A helyiek gyűjtésbe kezdtek, hogy Tóth György földi maradványa­it haza tudják hozni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary