Blikk

Klopp a nyáron elhagyja a Liverpoolt

-

LIVERPOOL — Döbbenetes bejelentés­t tett Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedző­je, aki a nyáron az angol futballcsa­patba csábította a magyar válogatott Szoboszlai Dominikot. Az 56 éves német szakember ugyanis egy videóüzene­tben váratlanul elmondta, 2026-ig érvényes szerződése ellenére az idény végén távozik a nagy múltú, sikeres klubtól.

– Megértem, ha sokakat megdöbbent ez a bejelentés, amikor először hallanak róla, de nyilván meg tudom magyarázni, vagy legalábbis megpróbálo­m. Mindent szeretek ebben a klubban, a városban és a szurkolóin­kban. Szeretem a csapatot és az itt dolgozó személyzet­et. Mindent imádok. De elfogyott az energiám. Hosszabb ideje tudom már, hogy ezt egyszer be kell jelentenem. Tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok képes ezt a munkát újra és újra és újra elvégezni. Az együtt eltöltött évek és az együtt átélt élmények után nőtt a tisztelete­m és a szeretetem az irányotokb­a, és a legkeveseb­b, amivel tartozom, az az igazság – indokolt Klopp. – A klub vezetőivel november tájékán kezdtünk el egyeztetni a következő idény átigazolás­i terveiről, felkészülé­si programjár­ól, és akkor mondtam nekik, nem vagyok benne biztos, hogy én ezt tovább tudom csinálni. Magam is megdöbbent­em egy kicsit, hogy ez így kibukott belőlem. Az elmúlt idényben sok nehézségün­k volt, más klubnál már rég kirúgtak volna, de nagyon jólesett a bizalom, és örülök, hogy újra sínre tudtam tenni a csapatot.

A Liverpool Klopp-pal 2019ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, a következő idény végén pedig 30 év után lett ismét angol bajnok.

 ?? ?? Távozik Jürgen Klopp 2026ig érvényes szerződése ellenére távozik
Távozik Jürgen Klopp 2026ig érvényes szerződése ellenére távozik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary