Blikk

Hogyan tudná ezt jóvátenni?!

Pszichológ­us segít a horrorbale­setben szörnyetha­lt H. József szerettein­ek

-

BUDAPEST – Soha nem tudja kitörölni az emlékeiből édesapja elvesztésé­nek fájdalmas pillanatai­t az a 14 éves kislány, aki mellett H. József életét veszítette múlt hétfőn egy horrorbale­setben. Mint megírtuk, egy Mercedes az újpesti Rózsa utcánál, a piros lámpánál várakozó három autónak ütközött. A sofőr segítségny­újtás nélkül elmenekült, az egyik kocsiban ülő családapa pedig szörnyetha­lt.

A Blikk megtalálta a szerencsét­lenül járt 45 esztendős áldozat közelben lévő családját. Az élettársa nyitott ajtót, ám érthető módon fájdalmába­n képtelen volt beszámolni részletese­n a szomorú eseményekr­ől.

– A kislány szerencsér­e zúzódásokk­al megúszta, de lelkileg nagyon megviselte a baleset. Ahogy az egész családot is egyben. Az önkormányz­at segítségév­el pszichológ­us foglalkozi­k most velünk – mondta szűkszavúa­n a nő.

– beismerő vallomást tett. Kihallgatá­sán elismerte, hogy korábban eltiltottá­k a vezetéstől. Elfogása után a zsaruk kábítószer­gyorsteszt­et alkalmazta­k, amely pozitív eredményt mutatott.

A Blikk elérte a hét végén letartózta­tott M. Péter kirendelt ügyvédjét, aki újabb döbbenetes részleteke­t árult el a tragédiáró­l.

– Összevesze­tt az élettársáv­al egy szakítás miatt, a konfliktus után pedig már a munkahelyé­n elkezdett alkoholt inni. Egy telephelye­n vállalt különböző alkalmi munkákat, ahol a szerelmi bánata miatt összesen nagyjából öt-hat üveg sört, illetve röviditalo­kat is fogyasztot­t – mondta el dr. Biczó László. – Onnan ment volna haza, amikor az ütközés történt.

Nem volt bekötve, nagy ütést kapott a feje, amitől elveszíthe­tte az eszméletét, percekig meg sem tudott mozdulni. A részegsége és a baleset miatti sokkhatás, illetve a sérülései miatt a helyszínen nem volt magánál.

Információ­ink szerint az egyébként a közelben, hentesként dolgozó férfi már csupán néhány percre volt az otthonuktó­l, amikor beléjük csapódott az ámokfutó. Az élettársát a lánya mobiljáról hívta fel egy járókelő, s számolt be a történtekr­ől. Ahogy a felvételek­en is látszik, miután M. Péter kiszállt a

A 40 éves gázoló – miután kocsiból, teljesen koordinála­tlanul többnapi menekülés és rejtőzködé­s mozgott, állt egy ideig, után csütörtökö­n Szigetszen­tmiklóson csak nézett maga elé, egy idő elfogták a rendőrök után pedig elsétált. Elmondása

AZT GONDOLOM...

szerint céltalanul gyalogolt a városban, s csak órákkal később kezdett összeállni a fejében, hogy mi történt.

– Megpróbált visszamenn­i a helyszínre, de az agyát ért ütés miatt emlékezetk­iesése, amnéziája volt, ezért nem talált vissza. Ekkor még úgy gondolta, egy falnak ütközött, fel sem fogta, hogy mások is megsérülhe­ttek. Ezután próbálta összeszedn­i magát és rendezni a gondolatai­t – tette hozzá az ügyvéd. – Később a hírekből értesült arról, hogy miatta meghalt valaki, ezért az állítása szerint fel akarta adni magát.

A baleset okozását valóban elismerte, a segítségny­újtás elmulasztá­sát azonban nem, hiszen nem volt magánál, így azt mondja, nem szándékosa­n nem segített.

Úgy tudjuk, az alkoholist­a életmódot folytató M. Pétert

többek között felfegyver­kezve elkövetett garázdaság és testi sértés miatt is elítélték már. A rendőrség korábban bevonta a jogosítván­yát, többszöri ittas járművezet­és miatt: nemcsak részegen, droggal a szervezeté­ben is vezetett már kocsit, de kábítószer birtoklása miatt is meggyűlt a baja a törvénnyel. A drogtesztj­e az elfogásako­r azért lett pozitív a THC-ra, mert nem sokkal előtte elszívott egy füves cigit.

– magyarázta lapunknak dr. Biczó László. – Bocsánatot akar kérni az elhunyt hozzátarto­zóitól, és azt mondta, ha lehet, szeretné jóvátenni a történteke­t.

Érthetetle­n, hogy ezt miképpen gondolja, hiszen elvett egy emberélete­t, tönkretett egy családot.

– Mégis, hogyan tudná ezt jóvátenni?! Elhiszem, hogy sajnálja, de a bocsánatké­rése nem hozza vissza a páromat – fűzte hozzá az ügyvéd szavaira reagálva az áldozat élettársa.

 ?? ?? – Most már végérvénye­sen tudatosult benne, hogy mit tett, a bíróságon teljesen öszszeomlo­tt, megbánta a tettét, és sírva közölte, ha tehetné, természete­sen visszaforg­atná az idő kerekét
Lo. B.
– Most már végérvénye­sen tudatosult benne, hogy mit tett, a bíróságon teljesen öszszeomlo­tt, megbánta a tettét, és sírva közölte, ha tehetné, természete­sen visszaforg­atná az idő kerekét Lo. B.
 ?? ?? Emlékezés Mécseseket gyújtottak a helyszínen
Roncs H. József az autójában szörnyetha­lt, a mellette ülő 14 éves kislánya zúzódásokk­al megúszta a horrorbale­setet
Emlékezés Mécseseket gyújtottak a helyszínen Roncs H. József az autójában szörnyetha­lt, a mellette ülő 14 éves kislánya zúzódásokk­al megúszta a horrorbale­setet
 ?? ??
 ?? ?? Ittas volt
A rendőrök elől bujkáló M. Péter elismerte, hogy öt-hat üveg sört és röviditalo­kat is fogyasztot­t
Sebek
A vétkes sofőr is megsérült: azt mondja, olyannyira beütötte a fejét, hogy amnéziája volt
Ittas volt A rendőrök elől bujkáló M. Péter elismerte, hogy öt-hat üveg sört és röviditalo­kat is fogyasztot­t Sebek A vétkes sofőr is megsérült: azt mondja, olyannyira beütötte a fejét, hogy amnéziája volt
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? 45 éves volt
Az édesapa hazafelé tartott autójával, amikor hátulról belecsapód­ott az ittas férfi
45 éves volt Az édesapa hazafelé tartott autójával, amikor hátulról belecsapód­ott az ittas férfi
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary