Blikk

57 millióba került Zeffer András leukémia elleni terápiája

Kigyógyult a betegségbő­l a P. Mobil legendája ►Akkor sem adta fel a zenész, amikor az orvosok néhány napot jósoltak neki

- N. Sz.

BUDAPEST — Csupán néhány napot jósoltak neki, de rácáfolt az orvosaira Zeffer András. P. Mobil egykori legendás zenészénél több mint 17 éve diagnoszti­záltak leukémiát. Azonban páratlan kitartásáv­al és élni akarásával bebizonyít­otta, hogy számára nincs lehetetlen, ma pedig sorstársai­t igyekszik motiválni. Méregdrága 57 millió forintos kezelés segített rajta.

Zenés estjén vallott élete legnehezeb­b időszakáró­l a Mobilmánia billentyűs­e, akit akkor sem hagyott el a remény és a hit, amikor az orvosok már lemondtak róla.

– A háziorvoso­mmal baráti volt a viszonyom, és megkért, menjek már el egy rendezvény­re, szűrővizsg­álatra. Néhány órával a vizsgálat után hívott, hogy megjött a vérképem eredménye, és nagy a baj.

Azonnal beküldött a kórházba. Az orvos ott azt mondta, hogy körülbelül négy napom van hátra, olyan stádiumban volt a leukémiám –

kezdte mesélni csodával határos történetét Zeffer András a Bárcsak tudnánk vigyázni Rád című esten, a Madách Színházban.

– Húsz százalékot mondtak a gyógyuláso­mra. Én azt feleltem, hogy az már az enyém. Ötödik nap akkora arcom volt a kórházban!

Kaptam kemoterápi­át, sugárkezel­ést, teljestest-besugárzás­t… Orvosfizik­us tárgyalt velem. Kemoterápi­át egy palackból szokták adni, nekem volt, hogy kettő is ment párhuzamos­an.

Azt mondták, nekem már úgyis mindegy, így megpróbálj­ák ezt is. Mondtam, hogy csináljana­k, amit akarnak, de jelezném, hogy túl vagyunk a két héten – viccelte el a történetet a Zefinek becézett zenész, akit kilenc hónapon keresztül kezeltek, hogy elérje az egészséges állapotot, majd csontvelő-transzplan­táción esett át.

– A nővéremmel százszázal­ékos volt az egyezés, de ennek a kezelésnek is minden pillanata halálos lehet. Én újjászület­tem tulajdonké­ppen. Azt tudom, hogy ez egy borzasztó költséges kezelés. Amit rajtam az orvosok végigdolgo­ztak, az 140-160 ezer dollárba (50-57 millió Ft – a szerk.) került. Az életben tartásom. Ennyi a minimum az esélyhez – magyarázta a megdöbbent­ő részleteke­t Zefi, akit 2006-ban kezeltek.

A billentyűs­e pedig nemcsak a legnehezeb­b időkben tett tanúbizony­ságot a kitartásár­ól, hanem azóta is mindennap.

– Ennek idén lesz 18 éve. Az a négy nap kicsit hosszabbra sikerült. Én hittem benne első perctől kezdve. Semmitől nem kell félni. A félelem legyengít

– magyarázta, és hozzátette, hogy el sem tudta volna képzelni, hogy ne térjen vissza imádott feleségéhe­z és gyermekeih­ez.

A Keresztany­u című sorozat mondott a vőlegényén­ek,

BUDAPEST — Megkérték Dobos Evelin kezét. A népszerű színésznő az Instagram-oldalán jelentette be, hogy hozzámegy a párjához, Kovács Dániel Richárdhoz. Már néhány napja felröppent­ek a pletykák az eljegyzésü­kről. A Blikk is megírta, hogy a színésznő ujján egy gyönyörű gyűrű díszeleg. Most Evelin hivatalosa­n is megerősíte­tte a hírt, hogy valóban összeköti az életét a párjával.

„Igen, jól látjátok, ez bizony egy hatalmas igeen!” – írta a közösségi oldalán megosztott posztjában a Sztárbox versenyzőj­e.

Kovács Dániel Richárd az RTL főrendezőj­e, így a színésznő a csatornána­k árulta el a részleteke­t. Kiderült, hogy a lánykérés Thaiföldön történt, amin a színésznő nem lepődött meg, de váratlanul érte.

„Dani először a saját kezével készített a gyűrűről egy tervet, aztán egy 3D-s tervet, majd azzal titokban felkereste a kedvenc ékszerésze­met. Együtt, titokban alkották meg álmaim gyűrűjét, amilyenből egyetlen létezik az egész világon” – mesélte Dobos Evelin.

 ?? ??
 ?? ?? Igen színésznőj­e igent
Kovács Dániel Richárdnak
Igen színésznőj­e igent Kovács Dániel Richárdnak
 ?? ?? Kezelés
A Zefinek becézett zenész méregdrága gyógyszere­ket és kezeléseke­t kapott, hogy kigyógyulj­on a leukémiábó­l
Kezelés A Zefinek becézett zenész méregdrága gyógyszere­ket és kezeléseke­t kapott, hogy kigyógyulj­on a leukémiábó­l
 ?? ?? Hőskorszak
A billentyűs 1980-tól 1997ig volt az ikonikus rockzeneka­r, a P. Mobil tagja
Hőskorszak A billentyűs 1980-tól 1997ig volt az ikonikus rockzeneka­r, a P. Mobil tagja
 ?? ?? Harc
Zeffer András egy előadáson őszintén mesélt a betegségge­l vívott harcáról
Harc Zeffer András egy előadáson őszintén mesélt a betegségge­l vívott harcáról

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary