Blikk

Dalt írt édesapjána­k Dobos Attila lánya

Mercédeszn­ek két évbe telt, amíg felülkerek­edett a gyászán ►A legendás zeneszerző gyermekéne­k álma, hogy énekes vagy színész legyen

- Fotó:ZsolnaiPét­er Z. M.

BUDAPEST — Dobos Attila lánya sokáig birkózott a gyásszal, miután a zeneszerző két évvel ezelőtt elhunyt. Mostanra azonban már szívesen emlékszik vissza a boldog pillanatok­ra, amiket együtt tölthettek. Dobos Mercédesz a Blikknek elárulta, az édesapja terelgette a zenei pálya felé.

– Én már négyévesen zenész szerettem volna lenni. Ez apukám és anyukám, valamint zenét szerető és művelő családom, testvéreim miatt kezdődött.

majd azt is elárulta, hogy volt olyan idő az életében, amikor ez egy kicsit megszakadt. – Nem akartam ezt csinálni, mert nem volt semmi ötletem, se kedvem. De aztán az elmúlt öt évben újra elkezdett foglalkozt­atni a dolog és komolyabba­n elkezdtem zenélni.

Merci zongorán és gitáron is játszik, érezhető, hogy az alma nem esett messze a fájától.

– Talán ezt nem is vettem észre, de titkon mindig ott volt bennem, hogy nekem ezt kell csinálnom – mesélte Merci, aki elsősorban énekesként és zeneszerző­ként dolgozik a zenekarába­n, amit a barátnőjéd­ünk vel együtt alapított. – Együtt kezdtünk el énekelni, a többi pedig jött magától.

A legelső dalunkat akkor írtuk, amikor még csak 12 évesek voltunk.

Az nem lett túl profi, de szerintem 12 éves korban ez nem anynyira baj. Aztán amikor elkezfeldo­lgozásokat csinálni, már jött az ihlet a saját dalokra is.

Legújabb daluk, az Elmentél tőlünk szövegét, amelyben Merci elhunyt édesapjára emlékeznek, Anna, a PAMI nevű formáció másik tagja írta.

– A barátnőmne­k jobban megy a szövegírás, én inkább a zenével foglalkozo­m – mondta Dobos Mercédesz. –

Körülbelül

Néhány hónappal ezelőtt sikerült időt szakítanun­k rá és felvettük.

A két lány hosszabb távra tervez a zenével, korábban jelentkezt­ek már A Dalba, de nem jártak sikerrel, Merci azonban megsúgta, még gondolkozi­k azon, hogy újra kipróbáljá­k magukat egy tehetségku­tatóban, még mielőtt egyetemre menne, álma ugyanis a színművész­eti. A fiatal lány tinédzserk­ént veszítette el az édesapját és sokáig nehezen birkózott meg a gyásszal.

– Eleinte, amikor elhunyt, nem szívesen emlékeztem vissza rá, de most már nyugodtan tudok visszagond­olni. Ő egy nagyon jószívű ember volt, aki mindig segített. Emlékszem, amikor kicsi voltam, mindig neki énekeltem és végső soron ő terelt erre a pályára – mesélte Mercédesz. – Az ő zenei pályája hatalmas hatást gyakorolt arra, amit most csinálok.

 ?? ?? Hallottam, ahogy apukám zongorázik és sokszor énekelhett­em vele – kezdte a fiatal lány a Blikknek,
Sír
A zeneszerző a Farkas-réti temetőben alussza örök álmát
Utód
Dobos Mercédesz már gyermekkor­a óta énekel, a zenével komoly tervei vannak
két évvel ezelőtt írtuk ezt a dalt, amikor meghalt az apukám.
Hallottam, ahogy apukám zongorázik és sokszor énekelhett­em vele – kezdte a fiatal lány a Blikknek, Sír A zeneszerző a Farkas-réti temetőben alussza örök álmát Utód Dobos Mercédesz már gyermekkor­a óta énekel, a zenével komoly tervei vannak két évvel ezelőtt írtuk ezt a dalt, amikor meghalt az apukám.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Ikon Dobos Attila számos sláger szerzője volt
Ikon Dobos Attila számos sláger szerzője volt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary