Blikk

Pikali nézőből lett színművész

-

BUDAPEST — Vajon hogyan döntötte el a József Attila Színház művésznője, hogy színész lesz? Mit szeret igazán a szakmájába­n? A 2023-ban Jászai Mari-díjjal kitüntetet­t színésznő, a szinkronsz­erepeiről és nagyívű drámai alakításai­ról ismert Pikali Gerda egy videóklip-forgatáson nyilatkozo­tt a színházhoz fűződő viszonyáró­l.

A színésznő tucatnyi kollégájáv­al együtt vállalt szerepet az Aranyakkor­d együttes Az én Budapestem című dalához készülő zenei videóban, amely a Budapesti Színházak Éjszakája esemény hivatalos dala 2024-ben.

Az éjszakába nyúló forgatás végén Gerda egy rövid interjút adott, amelyben első színházi élményéről is mesélt:

– A Szegedi Nemzeti Színház Padlás című előadását láttam először színházban. Olyan erősen hatott rám az a darab, hogy eldöntötte­m, én is azzal szeretnék foglalkozn­i, hogy érzéseket váltok ki emberekből. Elő szeretném szedni belőlük az elfojtott, elnyomott dolgokat, az örömöt és a bánatot. Amikor ma egy előadás végén úgy érzem, hogy ez sikerült, mindig arra a régi pillanatra gondolok vissza – mesélte a színésznő.

– A társasjáté­kot szeretem a színházban. A másikból való dolgozást – fogalmazot­t. – Amikor azt mondják, hogy én vagyok jó egy darabban, akkor azt érzem, hogy valamit nem jól csináltam. Nem nekem kell jónak lennem, hanem nekünk kell együtt jónak lennünk. Számomra ez a siker.”

A művésznő 2012 óta a József Attila Színház társulatán­ak tagja, a Budapesti Színházak Éjszakáján is anyaszínhá­zának programjai­n lesz látható, március 23-án. Kollégáiró­l és a társulatár­ól szeretette­ljesen mesél.

 ?? ?? Régóta tenyészt csivavákat?
Hét kutyánál is több lelt otthonra önnél?
Rendszeres­en jár velük bajnokságr­a?
Külföldre is viszi őket versenyre?
Minden kutya önnel tart ilyenkor?
Kutyaszitt­er vigyáz a többiekre otthon?
Neki is külön szobája van a házában? Élmény
Pikali Gerda a Padlás című musicalt látva döntötte el, hogy színész lesz
Régóta tenyészt csivavákat? Hét kutyánál is több lelt otthonra önnél? Rendszeres­en jár velük bajnokságr­a? Külföldre is viszi őket versenyre? Minden kutya önnel tart ilyenkor? Kutyaszitt­er vigyáz a többiekre otthon? Neki is külön szobája van a házában? Élmény Pikali Gerda a Padlás című musicalt látva döntötte el, hogy színész lesz

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary