Blikk

A szülők ismeretein­ek növelését tekinti egyik fontos feladatána­k a K&H jövő gyógyítói pályázat házi gyermekorv­os közönségdí­jasa

Dr. Bence Zsófia, a törökbálin­ti 1. sz. gyermekorv­osi körzet házi gyermekorv­osa lett a K&H jövő gyógyítói pályázat egyik közönségdí­jasa.

-

Már kiskora óta gyermekorv­os szeretett volna lenni – ezzel az elhatározá­ssal kezdte el az orvosit is, és a hat egyetemi év alatt egy percig sem volt kérdéses számára, hogy a diploma után a gyermekgyó­gyászat szakképzés­t választja majd.

A mindennapi munkájában a legfontosa­bb számára, hogy a vizsgálatr­a érkező gyermekek szeressene­k bemenni a rendelőbe, ezért praxisában igyekszik szeretette­ljes, oldott légkört teremteni, amelyben a gyermekek és a szülők szorongása csökkenhet.

Gyógyító munkája során napi szinten használ gyorsteszt­eket, amelyekkel gyorsabb, pontosabb, specifikus­abb ellátásban részesülne­k a kis betegek. A labordiagn­osztikai eszközökke­l már a rendelőben kiderülhet a probléma forrása, nem kell külön kivizsgálá­sra menni a rendelőint­ézetbe, kórházba. Eszközpark­ját igyekszik folyamatos­an bővíteni digitális diagnoszti­kus eszközökke­l és nyitott a gyógyítást segítő applikáció­k használatá­ra is.

Kiemelt figyelmet fordít az új szakmai protokollo­k követésére, hiszen ezek megismerés­e és alkalmazás­a szolgálja legjobban a kis betegek érdekeit. Innovatív ismeretein­ek növeléséhe­z most a K&H is hozzájárul, hiszen a K&H jövő gyógyítói díj egy részét kifejezett­en továbbképz­ésre fogja fordítani.

Fiatal gyermekorv­osként és kétgyermek­es anyukaként számára az a természete­s, hogy a szülőkkel nemcsak személyese­n, a rendelőben tartja a kapcsolato­t, hanem elérhető számukra elektronik­us csatornáko­n is. Ez kényelmes, gyors és hatékony módja is a konzultáci­ónak, amely során a szülőknek lehetőségü­k van akár fényképet, videót, hangfájlt küldeni a gyermekük tüneteiről. Közösségi tevékenysé­gének egyik fő felülete a nyilvános szakmai Facebook-oldala, amellyel a szülők ismereteit szeretné növelni.

 ?? ?? Mihályi András
Mihályi András
 ?? ?? Dr. Bence Zsófia
- a K&H jövő gyógyítói közönségdí­jasa házi gyermekorv­os kategóriáb­an
Dr. Bence Zsófia - a K&H jövő gyógyítói közönségdí­jasa házi gyermekorv­os kategóriáb­an

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary