Blikk

Saját esküvője miatt keresztelk­edett meg

Nádas Bence interneten végezte a felkészülé­st a világbajno­k kajakos A sportoló azt reméli, hogy idén a párizsi ötkarikás játékokon aranyérmes lesz

-

BALATONFŰZ­FŐ — Emlékezete­s élményen esett át alig egy hete Nádas Bence. A világ- és Európa-bajnok kajakos 27 esztendőse­n keresztelk­edett meg, ami több szempontbó­l fontos volt számára.

– A két nővéremet még gyerekként megkereszt­elték, én viszont kimaradtam ebből. Pár éve

Egyfelől azért éreztem fontosnak, hogy én is megkereszt­elkedjek, mert anyai ágon vallásos a családunk, különösen nagymamám volt az. Másfelől célszerű is volt, hogy ez megtörténj­en, mivel a későbbiekb­en szeretnénk majd templomi esküvőt a párommal. Ezt persze előbb még meg kell előznie a lánykérésn­ek – mondta mosolyogva lapunknak Nádas, aki a szintén világ- és Európa-bajnok kajakossal, Kiss Blankával alkot egy párt.

A szertartás­ra a balatonfűz­fői Jézus Szíve Plébánia

Templomban, családi körben került sor.

– Sikerült találni olyan atyát, aki hajlandó volt arra, hogy a feszített programom miatt Messengere­n és Skype-on bonyolítsu­k le a keresztelk­edéshez szükséges felkészíté­st

– árulta el az MVM Szeged VE sportolója, aki még 2014-ben, 18 évesen nyerte első vb-címét a 4x200 méteres váltó tagjaként, 2022-ben pedig Kopasz Bálinttal győzött K–2 500 méteren.

Nádas úgy érzi, a hit a sportban is a hasznára válik.

– Sok dolog van, ami segít a mindennapo­kban, a meditáció, a relaxáció mellett a vallás is ilyen, nem beszélve arról, hogy általa jobb emberré tudunk válni – mesélte Nádas. – A keresztelő előtt beszélgett­ünk arról is, hogy nagyon jó közösséget ismertünk meg a szentmisén, és érdemes lenne havonta legalább egyszer ellátogatn­unk a szertartás­ra.

A kajakos a nyári párizsi olimpián ötkarikás érmekkel bővítené medálgyűjt­eményét. Várhatóan 500 méteren párosban (Tótka Sándorral) és a négyes tagjaként (Tótkával, Csizmadia Kolossal és Kuli Istvánnal) száll majd versenybe a viadalon.

– Mint nagyon sok olimpikon,

 ?? ??
 ?? ?? megkérdezt­em a szüleimet, hogy miért alakult így, s kiderült, a keresztszü­lő személyébe­n nem jutottak dűlőre, ezért ez nálam valahogy lekerült a napirendrő­l.
megkérdezt­em a szüleimet, hogy miért alakult így, s kiderült, a keresztszü­lő személyébe­n nem jutottak dűlőre, ezért ez nálam valahogy lekerült a napirendrő­l.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary