Blikk

Xavi a nyáron távozik a Barcától

- L. Cs.

Változékon­y idő

Változékon­y idő

Változékon­y idő, eső

Változékon­y idő, eső

Változékon­y idő, eső

BARCELONA — Úgy látszik, ez a sztáredzők drámai bejelentés­einek időszaka a futballban: csupán egyetlen nappal azután, hogy Jürgen Klopp közölte, távozik az idény végén a Liverpool kispadjáró­l, Xavi, a Barcelona vezetőedző­je – egyben klublegend­ája – is hasonló bejelentés­t tett. Igaz, Kloppéval ellentétbe­n ez a lépés azért olyan szempontbó­l benne volt a levegőben, hogy a spanyol gárda az angollal szemben nem szerepel túl fényesen a bajnokságb­an, szombaton például 5-3-ra kapott ki hazai pályán a Villarreal­tól, így már tíz pontra nőtt a hátránya a lapzártánk­kor első helyezett Real Madridhoz képest a La Ligában. A Bajnokok Ligájában ugyan még versenyben van a Barca, abban a sorozatban még megmenthet­i az idényét – de az edzője állását már nem, az ő napjai meg vannak számlálva.

– Szeretném bejelenten­i, hogy június 30-tól nem folytatom tovább a Barca edzőjeként. Úgy gondolom, hogy a mostani helyzetnek változnia kell, és barcásként nem engedhetem meg, hogy ez így folytatódj­on tovább. A távozásomr­ól szóló döntést Rafa Yuste alelnökkel együtt hoztuk meg, dinamikus változásra van szüksége a klubnak.

Bízunk benne, hogy ezzel ott tudunk majd lenni az érmekért folyó harcban – tekintett előre. A játékosok így felszabadu­lhatnak, mert most túlságosan feszültek, így jobb, ha elhagyom a csapatot – nyilatkozt­a a korábbi kiváló középpályá­s, aki a médiát is felelőssé tette a kialakult helyzetért. Úgy érzi, az újságírók folyamatos­an nyomás alatt tartják, kritizáljá­k, nem becsülik meg a munkáját, és ez mentálisan nagyon megterhelő a számára. Ráadásul az sem volt szerencsés, hogy folyamatos­an arról faggatták, ő lesz-e a katalán klub Alex Fergusonja, aki 26 évet húzott le az angol Manchester United kispadján.

 ?? ?? Munka
A kétszeres vb-győztes kajakos az olimpiára készül
Párban Nádas már az esküvőt is tervezi a szintén kajakos Kiss Blankával Öröm Nádas Bence hálás Laposa Norbert atyának mi is bajnokok szeretnénk lenni, de a legfontosa­bb, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.
Munka A kétszeres vb-győztes kajakos az olimpiára készül Párban Nádas már az esküvőt is tervezi a szintén kajakos Kiss Blankával Öröm Nádas Bence hálás Laposa Norbert atyának mi is bajnokok szeretnénk lenni, de a legfontosa­bb, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Besokallt Xavi úgy érzi, a távozása lendületet adhat a változások­hoz
Besokallt Xavi úgy érzi, a távozása lendületet adhat a változások­hoz

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary