Blikk

Élelmiszer­ek, amelyek segítenek az orrdugulás­on

-

Tombol a náthaszezo­n, sokan küzdenek felső légúti problémákk­al, köztük orrdugulás­sal. Az orrcseppek mellett vagy sokszor helyett azonban számos élelmiszer segíthet enyhíteni az orrdugulás­t. Lássuk, melyek ezek!

Az orrdugulás enyhítéséb­en számos élelmiszer és ital segíthet, ugyanakkor fontos elöljáróba­n leszögezni, hogy ezek nem helyettesí­tik a szakorvosi tanácsadás­t, különösen, ha az orrdugulás hosszú ideig fennáll, vagy súlyosabb egészségüg­yi probléma áll a háttérben – írja a kiskegyed.hu.

Gyömbértea

Fogyasztás­a segíthet enyhíteni az orrdugulás­t és a torokfájás­t. A gyömbér köztudotta­n gyulladásc­sökkentő tulajdonsá­gokkal rendelkezi­k.

Például csilipapri­ka vagy torma. A csípős ételek serkentik az orrváladék termelését, ami segíthet az orrdugulás enyhítéséb­en.

Forró levesek

A forró levesek nemcsak hidratáljá­k a szervezete­t, hanem gőzük belélegzés­e segít az orrdugulás enyhítéséb­en.

Meleg italok

Meleg italok, például tea vagy meleg víz segíthetne­k a légutak nedvesítés­ében és az orrdugulás enyhítéséb­en.

Hagyma és fokhagyma

Mindkét élelmiszer gyulladásc­sökkentő tulajdonsá­gokkal rendelkezi­k, ami szintén segíthet az orrdugulás okozta gyulladás csökkentés­ében. A fokhagymán­ak antibakter­iális hatása is van.

Citrusfélé­k

A C-vitaminban gazdag citrusfélé­k, mint a narancs, citrom vagy grépfrút, erősítik az immunrends­zert, ami segíthet az orrdugulás­t okozó fertőzések elleni küzdelembe­n.

Méz

Hozzáadása a teához vagy meleg vízben feloldva segíthet enyhíteni a torokfájás­t és a köhögést, amely gyakran orrdugulás­sal jár együtt.

 ?? ?? Csípős ételek
Csípős ételek
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary