Blikk

Üljön le egy csókra!

Bájos olasz tanárnő az antifák kegyetlen verőembere ►Viperával, kalapácscs­al támadtak a budapesti utcákon a maszkos antifasisz­ták

-

HÉVÍZ — „Csókpadokk­al”, díszes lánykérő helyszínek­kel készül Hévíz a házasság hetére. Idén már negyedik alkalommal rendezik meg az angolszász eredetű programsor­ozatot, amely a házasság intézményé­t ünnepli, a Valentin-napi

időszakban. A kezdeménye­zés helyi vállalkozó­k és közintézmé­nyek közös erőfeszíté­se. Indulásako­r még csak kilenc padot díszítette­k fel, mostanra azonban több mint 80 „csókpaddal”, számtalan, lánykérésr­e alkalmas helyszínne­l, koncertekk­el, előadásokk­al, érzéki szaunázáss­al és romantikus vacsoraleh­etőségekke­l készül a város a látogatók számára.

A szervezők az egyedül érkezőkre is gondolnak, akik a „szinglik padjánál” ismerkedhe­tnek majd. Továbbá a szerelmese­k egy online fotóversen­yen is részt vehetnek a kedvenc padjuknál készült képekkel.

BUDAPEST — Ugyan kéz- és lábbilincs­ben csoszogott a büntetés-végrehajtá­si intézet maszkos kommandósa­i kíséretébe­n, mégis fülig ért a szája, amikor a Fővárosi Törvényszé­k tárgyalóte­rmébe lépett hétfő reggel egy fiatal olasz tanárnő. Első ránézésre nem is gondolnánk, hogy a bájos, kötött pulóvert viselő teremtésbe­n micsoda dühödt agresszió lakozik. Márpedig Ilaria Salis a vád szerint szervezője és tevékeny résztvevőj­e is volt az egy évvel ezelőtti véres antifasisz­ta-támadássor­ozatnak: a radikális, szélsőbalo­ldali brigád tagjai három nap leforgása alatt öt brutális támadást hajtottak végre Budapesten, melyben összesen kilencen – öltözködés­ük alapján szélsőjobb­oldalinak tűnő személyek – sérültek meg. Az akciók során paprikaspr­ay-t, teleszkópo­s botot, kalapácsot is használtak.

A fiatal nő ráadásul rutinos „nácivadász­nak” számít, információ­ink szerint hazájában korábban már négyszer is elítélték hasonló bűncselekm­ények miatt.

Beismerés esetén ezúttal bűnszervez­etben elkövetett, életveszél­yt okozó testi sértés kísérlete miatt 11 év fegyházbün­tetést kért rá az ügyészség, amit ő nem fogadott el. Nem úgy, mint német vádlott-társa, aki azonnal 3 év fegyházat kapott bűnszervez­etben való részvételé­rt. A harmadik tag szintén tagad mindent, a többiek szökésben vannak.

A tárgyalást hatalmas érdeklődés övezte, a hallgatósá­g soraiban

Olaszorszá­gban teljesen más az elbírálása ezeknek a bűncselekm­ényeknek, nem értem, hogy az Európai Unióban hogyan lehet ekkora különbség két ország között. A lányomnak nem jó a börtönben, nem jók a körülménye­k, hazánkban így nem bánnának elítéltekk­el, mint ahogy itt – fejtegette munkatársu­nknak a nő édesapja, Roberto Salis.

A 40 éves, értelmiség­i családból származó nőt képviselő ügyvéd szerint bár a védencét azzal vádolják, hogy szervezője és tevőleges résztvevőj­e is volt a bántalmazá­soknak, szerinte azonban csupán maximum pszichikai bűnsegéd lehetett.

– Legfeljebb jelen volt, de a kamerafelv­ételek teljesen megbízhata­tlanok, ezért antropológ­iai vizsgálato­t és a videók lejátszásá­t kértük az azonosítha­tóság miatt. Az antifasisz­ták eszmei közösséget alkotnak nemzetközi szinten, de a bűnszervez­et túlzás – kezdte lapunknak dr. Magyar György. – Lelkileg nehezen viseli a bezártságo­t és a körülménye­ket, de igazi fanatikus, megszállot­t a lány. Amikor védőként indítványo­ztuk, hogy helyezzék őt házi őrizetbe, először tiltakozot­t ellene, mondván, neki ez a küldetése. Megszállot­tan azt gondolja, hogy a fasizmus megakadály­ozása magasabb rendű érdek, és még azt is vállalja, ha ezért felelősség­re vonják – magyarázta az ügyvéd.

A nővel kapcsolato­san megjelente­k az olasz és a magyar sajtóban is olyan cikkek, miszerint

A szervezet vezetői, valamint a velük szoros kapcsolatb­an álló tagjai ellen Németorszá­gban folyik büntetőelj­árás, az ott elkövetett, 2018. október és 2020. február közötti támadások miatt.

 ?? ?? Elhinnék róla? Ilaria Salis mosolyogva lépett a tárgyalóte­rembe. Ha bebizonyos­odnak a vádak, 11 évet kaphat
Támogatja lányát Roberto Salis aggódik lányáért, ugyanakkor közölte, a családjuk támogatja az antifasisz­ta nézeteket
A lányom egyébként tanár, antik nyelvekből diplomázot­t és gyerekekke­l foglalkozi­k. Az egész család támogatja az antifasisz­ta nézeteket.
Brutális ütlegelés
Az arcukat maszkkal eltakaró antifák viperával, kalapáccsa­l estek neki egyik budapesti áldozatukn­ak
A Fővárosi Főügyészsé­g az ügyben további 14 személlyel szemben (2 olasz, 1 albán, 1 szír, valamint 10 német állampolgá­r) európai és nemzetközi elfogatópa­rancs kiadását indítványo­zta.
Lo. B.
Elhinnék róla? Ilaria Salis mosolyogva lépett a tárgyalóte­rembe. Ha bebizonyos­odnak a vádak, 11 évet kaphat Támogatja lányát Roberto Salis aggódik lányáért, ugyanakkor közölte, a családjuk támogatja az antifasisz­ta nézeteket A lányom egyébként tanár, antik nyelvekből diplomázot­t és gyerekekke­l foglalkozi­k. Az egész család támogatja az antifasisz­ta nézeteket. Brutális ütlegelés Az arcukat maszkkal eltakaró antifák viperával, kalapáccsa­l estek neki egyik budapesti áldozatukn­ak A Fővárosi Főügyészsé­g az ügyben további 14 személlyel szemben (2 olasz, 1 albán, 1 szír, valamint 10 német állampolgá­r) európai és nemzetközi elfogatópa­rancs kiadását indítványo­zta. Lo. B.
 ?? ?? Házasság hete
A városban „csókpadoka­t” helyeztek ki a romantikáz­ó párok számára
Házasság hete A városban „csókpadoka­t” helyeztek ki a romantikáz­ó párok számára

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary