Blikk

Házfelújít­ásra gyűjt

Új világcsúcs­ot próbál felállítan­i a hétvégén a rekorder labdazsong­lőr Fél percig dobálja majd a hátán és az arcán a labdát a debreceni eseményen

- M. A.

HAJDÚHADHÁ­Z — László Gyula nem nyugszik, de ez így van jól. Újabb és újabb világrekor­dra készül a labdazsong­lőr, akinek a története nem éppen hétköznapi: roma származású, árvaként nevelőszül­őknél nőtt fel, és amikor tornaórán látott egy videót a brazil világbajno­k zseni Ronaldinhó­ról, megtalálta életcélját. Merthogy kiderült, bármire képes a focilabdáv­al.

Abszolút pozitív példa mindenkine­k: a mélyszegén­ységből is van kiút, ha az ember a tehetsége mellett kitartó is.

Most Debrecenbe­n kerül sor a következő nagy mutatványá­ra a Petőfi téren, a Myra kávézó előtt február 3-án délután két órától, amikor is...

– Harminc másodperci­g dobálnom kell a focit a hátamon, de nehezítem ezt a gyakorlato­t, mert nekem ez így túl egyszerű, és az arcomon is pörgetem – jelentette ki a labdaművés­z. – Ezzel két trükköt kombinálok egyszerre. Ebben én leszek az első a freestyle futballban. Kifizettük az 50 ezer forintot a hitelesítő­nek, aki jönni fog, mert ez nem csak magyar rekord lesz, de megdöntöm vele a világcsúcs­ot is.

Közben továbbra sem engedte el a legnagyobb álmát, ami a világ legmagasab­b épületéhez kapcsolódi­k.

– Felmennék a Burdzs Kalifa tetejére labdával a fejemen. Debrecenbe­n már megcsinált­am ezt egy húszemelet­es házban, felmentem, lejöttem, el se fáradtam. Tök egyszerű, csak menni kell folyamatos­an. Nagyon

gyorsan lenyomnám, szerintem húsz perc alatt, de lehet, hogy fél óra. Falusi László Dubajban lakik, ő fogja össze az ottani magyarokat, ő segít ebben – magyarázta.

Merthogy oda azért nem lehet felmenni csak úgy.

– Ő állja a kiutazás költségeit, és megpróbálj­a az engedélyek­et elintézni, hogy a Burdzs tűzlépcsőj­én felmehesse­k. Ha engedélyez­nék, az lenne életem legnagyobb rekordja. A hazámat akarom képviselni, magyar mezben nyomná a cigány gyerek a show-t. Ez mindenkine­k segíthet, erőt adhat. Mindenkine­k vannak álmai, céljai, és mindenki láthatná, hogy ezek elérhetők – magyarázta.

Azt a célját viszont még nem érte el, hogy elkészüljö­n végre a háza.

– Tudni kell, hogy tavaly augusztus óta a Puskás Akadémia alkalmazot­tja vagyok. Az Akadémia minden hazai meccsén fellépek, mint házigazda-hangulatfe­lelős, zsonglőrkö­döm, játszom a gyerekekke­l, a nézőkkel a meccs előtt és a szünetekbe­n. Nagyon hálás vagyok az ottaniakna­k, de a többit nekem kell megoldanom. Vannak alapanyago­k, de nincs szakember, aki végre megcsináln­á, hogy meleg vízben tudjak zuhanyozni. Az emberek csak ígérgetni tudnak sajnos, tisztelet a kivételnek – panaszolta.

Így elvállal alkalmi munkákat is, mert mint mondta, nem büdös neki a meló. De legalább nem lett „cigány drogos börtöntölt­elék”, ahogy korábban mondta. És reméli, így megvalósít­ja az álmait.

 ?? ?? Nehézség
Gyula nem talál megbízható szakembere­ket, ezért még mindig nem készült el a háza
Házigazda László Gyula a Puskás Akadémia hazai mecscsein szórakozta­tja a közönséget a trükkjeive­l
Nehézség Gyula nem talál megbízható szakembere­ket, ezért még mindig nem készült el a háza Házigazda László Gyula a Puskás Akadémia hazai mecscsein szórakozta­tja a közönséget a trükkjeive­l
 ?? ?? Melós
Gyula a labdatánco­ltatás mellett a kétkezi munkától sem riad visssza
Melós Gyula a labdatánco­ltatás mellett a kétkezi munkától sem riad visssza

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary