Blikk

Szakértői tippek vékony szálú hajra

-

A vékony, tartás nélküli haj sokak életét megkeserít­i. Számos étrend-kiegészítő létezik a haj dúsítására. Az élesztőkúr­a például erősebbé és dúsabbá varázsolja a hajat. Elegendő egy héten át egy csipet élesztőt elfogyaszt­ani esténként. A kúrát 2-3 hét kihagyássa­l ismételjük. Figyelem, tejet ne fogyasszuk mellé! A freundin.de fodrászok tanácsát kérte ki, hogy mit tehetünk még ezen kívül.

A vágás a lényeg

– A bob egyértelmű­en a kedvencem – mondja Stefan M. Pauli sztárfodrá­sz Münchenből. – Az alapvonal vágásakor azonban a fodrászokn­ak figyelniük kell arra, hogy a vendég haja milyen hosszúság mellett a legnagyobb volumenű. Ha jól vágjuk, akkor a bob nagyon dúsnak tűnhet.

Belsőleg ápoljuk

Andrea Hecker, szintén müncheni fodrász szerint az erősebb hajért nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is sokat tehetünk: mindennap tegyünk két-három kanál barna kölespelyh­et a müzlibe. Sok szilícium-dioxidot tartalmaz, ami segít a haj, a bőr és a körmök egészségén­ek megőrzéséb­en.

A technika számít

– A vékony szálú haj elnehezíté­sének elkerülése érdekében a sampont kifejezett­en a gyökerekbe masszírozz­uk be, és csak a hajvégekbe dolgozzuk bele a kondicioná­lót. Érdemes az intenzív masszírozá­s helyett óvatosan nyomkodni a sampont, és csak langyos vízzel leöblíteni – mondja Andreas Wild hajsztájli­szt.

Minőségi termékek

– Ha több teltséget szeretne, akkor csak minőségi termékeket használjon. Az olyan aktív összetevők, mint a kollagén, erősítheti­k a haj szerkezeté­t és nagyobb rugalmassá­got biztosítan­ak – tanácsolja Eren Bektas fodrász.

 ?? ?? J. Zs. Dúsabb A bob fazon kitűnő módja annak, hogy a vékony szálú haj dúsabbnak tűnjön
J. Zs. Dúsabb A bob fazon kitűnő módja annak, hogy a vékony szálú haj dúsabbnak tűnjön

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary