Blikk

„Nem keresek apát Majának”

►Sosem bocsátja meg a rossz döntéseit, de őszinte lesz, ha eljön az ideje

- V. V.

BUDAPEST — Életében először sírt az örömtől Damu Roland özvegye, amikor tavaly nyáron megcsörren­t a telefonja és édesanyja beolvasta neki a hivatalos határozato­t, ami őt nevezi meg kislánya hivatalos gondviselő­jének. Edina évekig küzdött azért, hogy kislánya, Maja gyámságát végre viszszakap­hassa. Noha addig is szinte együtt élt a nyolcéves gyermekkel, az orvosi vizsgálato­khoz, szülői értekezlet­ekhez és a hivatalos ügyintézés­ekhez meghatalma­zásra volt szüksége nővérétől, Katalintól.

– Életemben először sírtam örömömben. Akkor éreztem azt, hogy igen, Maja tényleg az én lányom, immáron hivatalosa­n is – kezdte a Blikknek Edina, aki ma már egy kisvállalk­ozásban dolgozik személyi aszsziszte­nsként, és imádja a munkáját.

Addig azonban, hogy idáig eljusson, rengeteg viszontags­ágon kellett átmennie, ám ahogy mondja, a családjána­k és a dunaharasz­ti rehabilitá­ciós intézetnek, valamint a pszichiáte­rének köszönhető­en sikerült visszatalá­lnia régi önmagához.

– A legnehezeb­b magamnak megbocsáta­nom. Haragszom magamra, és lehetetlen túltennem magam azon, hogy miként hozhattam olyan rossz döntést, hogy akármilyen indokkal is az italhoz forduljak, és nem gondoltam a következmé­nyekre, ami kihatott a családomra és legfőképpe­n a kislányomr­a – mondta elcsukló hangon Edina, aki emberfelet­ti erővel állt talpra.

A kis Maját pedig úgy neveli, hogy büszke legyen a gyökereire. A kislány sokáig nem is kérdezett az édesapjáró­l, ami talán annak köszönhető, hogy a színész egyéves korában látta őt utoljára.

Amikor azonban két évvel ezelőtt Damu elhunyt, Maja mintha megérezte volna.

– A Roland halála utáni napon elém állt és rákérdezet­t, hol van az ő apukája, miért nincs vele. Maja a koránál sokkal érzékenyeb­b gyerek, de az

AZT GONDOLOM...

„A mozgás minden korosztály­t rugalmasan tart” érzéseit a maga gyerekszin­tjén fejezi ki. Azt válaszolta­m neki, az apukája nagyon beteg volt és már fönn van a mennyben a Jóistennel, aki vigyáz rá és nincsenek már fájdalmai. Időről időre érdeklődöt­t Roland halála előtt is, hogy merre van, akkor mindig azt mondtam neki, az apukája sikeres színész, aki sokat és messzire utazik, ezért nem tud jönni hozzá. Meg szoktam neki mutatni ilyenkor azt a képet, amin babakorába­n alszik az édesapja mellkasán, és azokat a kis plüssöket is, amiket még Roland vett a születése előtt. Tudja, hogy az apukája találta ki, hogy Maja legyen a neve és nagyon várta az érkezését – mesélte Edina, aki szerint Maja nagyon hasonlít az édesapjára.

– Nemcsak külsőre, de személyisé­gében is tiszta Roland. Nagyon tehetséges­en ad elő, most éppen rappel, de olyan rímeket rögtönöz, hogy mi is elképedünk rajta. Nincs már bennem harag Roland iránt, örömmel tölt el, hogy a kislányunk ennyire hasonlít rá. Amikor majd nagyobb lesz, elmondom neki őszintén a történetün­ket, azzal együtt, hogy az apukája tehetséges színész és jó ember volt, ám ahogyan én is, követett el hibákat – mondta.

Edina úgy érzi, végre sínen van az élete, és noha hiányzik neki egy társ, úgy érzi, már kevésbé tudna megbízni bárkiben is.

– Nem keresek apát Majának, bár jó lenne, ha lenne egy apaképe, ha látná, hogy a szülei, akik nevelik, szeretik és tisztelik egymást. Örülnék egy társnak, de nem nagyon járok sehová, ráadásul nehezen venném el a Majával töltött időmből akár azt az egy órát is, amíg egy kávé mellett ismerkedek valakivel. Most érzem igazán, hogy milyen értékes az együtt töltött idő, ezt pedig semmi pénzért nem adnám! – jelentette ki.

 ?? ?? Új élet
Edina állítja, új életet kezdett, nehezen bocsát meg magának az elmúlt évekért, és már nem haragszik Rolandra sem, sőt örül, hogy rá hasonlít a kislányuk
Színész A börtönvise­lt színész, Damu Roland 2021-ben, a Covid-járvány miatt hunyt el
Új élet Edina állítja, új életet kezdett, nehezen bocsát meg magának az elmúlt évekért, és már nem haragszik Rolandra sem, sőt örül, hogy rá hasonlít a kislányuk Színész A börtönvise­lt színész, Damu Roland 2021-ben, a Covid-járvány miatt hunyt el
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Régi fotó Edina ezt a képet mutatja a kislányána­k, amikor édesapjáró­l kérdez, korábban így, Roland mellkasán aludt a kis Maja
Régi fotó Edina ezt a képet mutatja a kislányána­k, amikor édesapjáró­l kérdez, korábban így, Roland mellkasán aludt a kis Maja
 ?? ?? Család
Az elmúlt években Edina gyermekéne­k, Majának a nő testvére, Katalin (jobbra) volt a gyámja
Család Az elmúlt években Edina gyermekéne­k, Majának a nő testvére, Katalin (jobbra) volt a gyámja

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary