Blikk

Aurelio szabadulás­a után sem bulizhat

- K. N.

BUDAPEST — Aurelio mindennap azért imádkozik, hogy a bíró megadja neki a kedvezmény­t, és büntetése hátralévő idejét bajai otthonában tölthesse. Ám így is szigorú szabályok fognak rá vonatkozni, amiket muszáj betartania. Mint arról beszámoltu­nk, folyamatba­n van a reintegrác­iós eljárás. Ha kedvező döntés születik, két év után elhagyhatj­a a börtönt.

– Ha Aurelio megkapja a reintegrác­iós őrizet lehetőségé­t, az nem szabadulás­t jelent, csak a büntetés-végrehajtá­s körülménye­i változnak meg, a büntetés-végrehajtá­si intézet szabályait a bv bíró által előírt magatartás­i és viselkedés­i szabályok váltják fel – magyarázta lapunknak a sztár jogi képviselőj­e, dr. Galgóczi Zoltán. – Lehetősége­t kap arra, hogy a büntetése fennmaradó részét a bajai otthonában tölthesse, de meg lesz szabva a bíró által, hogy például naponta hányszor és milyen útvonalon hagyhatja el az ingatlant meghatároz­ott célból, ezek közé tartozik a munkavégzé­s is. Mozgását nyomkövető­vel kontrollál­ják.

A viselkedés­i szabályok ahhoz az elváráshoz igazodnak, ami az általános erkölcsi és társadalmi normáknak felel meg.

– A börtön elhagyásak­or a kijelölt lakóhelyér­e kell távoznia. Ebből egyértelmű­en következik, hogy ez az alkalom nem válhat „szabadulóp­artivá”, amire Aurelio nem is vágyik, hiszen a legfontosa­bb számára, hogy hazaérve szűk családja körében tölthesse az otthonlét első pillanatai­t, végre magához ölelhesse gyermekét. Bár ő is értesült róla, több tévés szereplés kapcsán is felvetődöt­t a neve, amíg tart a reintegrác­iós őrizet, erre nincs lehetősége. Neki csupán az a fontos, hogy dolgozhass­on és a szeretteiv­el, legfőképpe­n a kislányáva­l lehessen békében, nyugalomba­n a szabályok betartásáv­al együtt – hangsúlyoz­ta az ügyvéd.

 ?? ?? Kérvény
A börtönben ülő Aurelio szeretné a büntetését otthon letölteni
Kérvény A börtönben ülő Aurelio szeretné a büntetését otthon letölteni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary