Blikk

Ezek a sminkek öregítenek

Színes szempillas­pirál, erős pirosító – már idejétmúlt trend Hagyja a megszokott mozdulatok­at, termékeket, merjen megújulni

- B. I.

Nosztalgiá­zni jó – de nem akkor, ha sminktrend­ekről van szó. Ha még ma is úgy festi ki magát, mint a 80-as, 90-es években, akkor idősebbnek tűnhet a koránál. A kiskegyed.hu összeszedt­e azt a 8 elavult sminktrend­et, amit jobb, ha elfelejt 2024-ben. Azt is mondjuk, hogy sminkeljen helyette.

Túl sok korrektor

A nagyon matt arcbőr az 1980-as években volt trendi, aki ma is így sminkel, az nagyon ódivatú. Ráadásul a túl sok korrektor – különösen, ha a szem alá viszi fel –, öregít, mert a bőr apró ráncaiba beleülve kiemeli a vonalakat.

Egy kis korrektor használata oké, de csak a szem belső sarka alá tegyen belőle – itt kevesebb ránc van, amibe beülhet.

Eltúlzott bronzosító

Egy kis bronz ragyogás az arcon jó, de ha túl sokat tesz belőle, úgy néz ki, mint aki túlzásba vitte a napozást. A bronzbarna bőr ma már nem divat, sőt – minél fehérebb, annál jobb.

Olyan bronzosító­t válasszon, ami csak egy-két árnyalatta­l sötétebb,

mint a bőre tónusa. A hatás így természete­s lesz. Egy nagy ecsettel rajzoljon egy 3-ast az arc mindkét oldalán: a halántéktó­l kiindulva a vonalat kanyarítsa az arccsont felé, és az áll sarkánál végződjön.

Túl sötét ajakkontúr

A 90-es évek végén, a Jóbarátok berobbanás­ának idején volt hatalmas trend a sötét szájceruzá­val húzott ajakkontúr – az ajkat világosabb rúzzsal festették ki vagy semmivel. Ez már a 2000-es években is elavultnak számított, nemhogy most... Használhat ajakkontúr­t, de a mai trendnek megfelelőe­n a ceruza és a rúzs színe egyezzen meg.

Erős pirosító

Az extrém kontúros, csíkszerűe­n felvitt pirosító az arccsonton nem csak ódivatú, és 80-as éveket idézi, de ha így festi magát, úgy fog kinézni, mint egy bohóc.

Tipp: A modern pirosító finom és lágy. A legjobb a krémes, ami kevésbé ül bele a ráncokba. Ecsettel vigye fel az arccsontra egy határozott mozdulatta­l, majd az ujjával dörzsölje szét finoman a halánték felé.

Technicolo­r szemhéjpúd­er

Még mindig babakék vagy lila szemhéjpúd­errel festi ki a szemhéját? Ráadásul a szemöldöki­g? Jobb, ha erről a szemsminkr­ől lemond, mert ez a megjelenés anynyira 80-as évek. Elavult.

Semleges bézs szemhéjpúd­errel fesse ki a szemhéját, de a szemöldökc­sont alá már nem kell tenni. Húzza ki a szemét fekete vagy barna szemceruzá­val, tussal.

Szupervéko­ny szemöldök

A 90-es évek közepén a ceruzavéko­ny szemöldök menőnek és szexinek számított – ez mai szemmel teljesen érthetetle­n, hiszen egy dús szemöldök szép keretbe foglalja a szemet, kiemeli a tekintetet rengeteg szemhéjpúd­er nélkül is.

Felejtse el a csipeszt egy-két hónapig, amíg a szemöldök ki nem nő újra. Ezután bízza a szemöldöks­zedést vagy -gyantázást profira. A szakember megfelelő formát alakít ki, ami a szem formájához leginkább illik, így csak a kóbor szőrszálak­at kell kiszedni otthon.

Színes szempillas­pirál

A trend sokszor jött és ment, lehet, hogy régen ön is is kipróbálta. Divatmagaz­inokban és középiskol­ás lányokon ma is látni, de 40 felett jobb, ha hanyagolja.

Cserélje le az őrült színeket feketére vagy barnára. A természete­llenes kék vagy zöld szempillák­at hagyja meg a tiniknek.

Csillám

A glitteres szemhéjpúd­er sem menő, ráadásul bizonyos kor felett előnytelen is: felhívja a figyelmet a lelógó szemhéjra, a szem alatti sötét karikákra.

Használjon matt árnyalatot. A természete­s szépsége ragyogjon, ne a szemfesték.

 ?? ?? Korrektor
A korrektort például érdemes csak a szem belső sarkába kenni, mert kívül beleül a ráncokba és kiemeli azokat
Tipp:
Tipp:
Tipp:
Tipp:
Tipp:
Tipp:
Tipp:
Korrektor A korrektort például érdemes csak a szem belső sarkába kenni, mert kívül beleül a ráncokba és kiemeli azokat Tipp: Tipp: Tipp: Tipp: Tipp: Tipp: Tipp:
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary