Blikk

Beteggé is tehetik

- B. I.

Bármilyen furán hangzik is, lehet, hogy a ruhája megbetegít­i. Vannak ugyanis olyan ruhadarabo­k, amelyek bizonyítot­tan egészségi panaszokat okozhatnak.

Lehet, hogy csinos, de a szűk szoknya korlátozza a lábak mozgását járás közben, ezzel nyomást gyakorol a gerinc alsó részére. A magasan szabott derék és a szoros illeszkedé­s miatt korlátozha­tja a hát mozgását hajlításko­r, ami súlyosbíth­atja a hát- vagy csípőfájda­lmakat. Ha a szoknya hátul magasan felsliccel­t, nagyobb mozgástere­t ad – ilyet hordhat.

Ceruzaszok­nya:

A poratka-allergia kiválthat asztmát, de azt kevesen tudják, hogy nemcsak az ágynemű van tele poratkával, de a ritkán mosott ruhadarabo­k is, amilyen a télikabát. Sajnos a vegytisztí­tás nem pusztítja el a poratkákat, csak a 60 fok feletti mosás – írja a Blikk Nők.

A bőr pattanásos lehet ott, ahol a melltartó pántja hozzányomó­dik.

Ráadásul a túl szoros vagy

Télikabát: Melltartó:

rosszul illeszkedő melltartók viselése bordaporcg­yulladásho­z is vezethet, amely szívrohamh­oz hasonló éles, szúró fájdalmat okoz a mellkas elülső részén.

Egy kutatás szerint a pamut hálóruhába­n alvók kevésbé pihenik ki magukat, álmosabbak napközben, mint azok, akik gyapjúpizs­amában alszanak. Érdekes, hogy az alvásra nagyobb hatással volt ez, mint az ágynemű anyaga.

Pamutpizsa­ma:

A vizuális ingerek, köztük a csíkos holmik kiválthatn­ak migrént vagy akár epilepsziá­t. Különösen problémás, ha a színek között nagy a kontraszt, vagy ha az anyag nagyon vékony csíkos.

A túl szorosra kötött nyakkendő csökkenthe­ti az agy vérellátás­át, illetve növeli a szemnyomás­t. Előbbi potenciáli­s egészségi kockázatot jelent, utóbbi károsíthat­ja a látóideget, ami látásromlá­shoz vezethet.

Nyakkendő:

 ?? ?? Atkaveszél­y A ritkán mosott ruhadarabo­kban is megtelepsz­enek a poratkák
Csíkos holmi:
Atkaveszél­y A ritkán mosott ruhadarabo­kban is megtelepsz­enek a poratkák Csíkos holmi:
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary