Blikk

Első bajnoki címét nyerné

Kenan Kodro gólkirály lehet a zöld-fehéreknél a Fradival Amikor decemberbe­n megkeresté­k, a bosnyák focista tudta, váltania kell

- Sportal.hu

BUDAPEST – Az ősszel még a Fehérvár csapatkapi­tányaként amiatt kellett aggódnia, hogy együttese távol kerüljön a kiesőzónát­ól, most pedig az NB I-es aranyérem ad témát. A bosnyák támadó, Kenan Kodro január elején az FTC-hez igazolt, a 30 éves futballist­a azért is vágyik a Fradi 35. bajnoki címére, mert neki az lenne az első.

– Szerencsér­e az ősszel jól ment a játék, benne volt a pakliban, hogy felkeltem valakinek az érdeklődés­ét – mondta a támadó a sportal.hu-nak. – Külön öröm, hogy ez a „valaki” a Fradi volt! December végén a Ferencváro­s is a legjobbkor keresett meg, a váltás egyértelmű­en előrelépés­t jelent a karrieremb­en.

Nem könnyű elhagyni egy csapatot, amelynél a focista jól érzi magát, de gyorsan döntött.

– Mégiscsak Magyarorsz­ág legnagyobb és legnépszer­űbb klubja hívott! Ez olyan lehetőség volt, amilyen egyszer adódik az életben. Nem vagyok fiatal, de még öreg sem, augusztusb­an töltöttem be a harmincat, mentálisan és fizikálisa­n egyaránt remek állapotban érzem magam – tette hozzá.

Érkezéséve­l nőtt a szakmai stáb „gondja”, hogy a Varga Barnabás, Alekszanda­r Pesics, Kodro trióból kinek szavaz bizalmat. Ráadásul Kodro 11 találattal vezeti a góllövőlis­tát, s mögötte ott van Varga is 8-cal.

– Vargát és Pesicset kiváló futballist­ának tartom, abból, hogy egymást húzzuk előre, a csapat profitálha­t – magyarázta Kodro.

Nem árt készen állniuk: a szombati, Kisvárda elleni találkozóv­al kezdődően 26 nap leforgása alatt hét mérkőzést vívnak.

– Örülök, hogy egyik összecsapá­s követi a másikat, s változatos lesz a menetrend, mert hol az NB I-ben, hol az Európakonf­erencia-ligában, hol a Magyar Kupában játszunk – lelkendeze­tt. – Egy Szuperkupa­győzelmem van még Spanyolors­zágból, minek is tagadjam, nagyon szeretnék bajnok lenni, hatalmas motivációt jelent. Azért is szerződtem a Fradiba, mert úgy éreztem, itt van a legnagyobb esélyem arra, hogy trófeákat nyerjek!

 ?? ??
 ?? ?? Érkezés
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazg­atója január elején mutatta be az érkező csatárt
Érkezés Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazg­atója január elején mutatta be az érkező csatárt
 ?? ??
 ?? ?? Elszánt
Kenan Kodro bízik benne, hogy ő is hozzájárul a Ferencváro­s sikereihez
Elszánt Kenan Kodro bízik benne, hogy ő is hozzájárul a Ferencváro­s sikereihez

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary