Blikk

Évi 27 milliárdér­t száguldozi­k

Álomautók a garázsban, repülés a saját gépen A világbajno­k pilóták Verstappen

-

MILTON KEYNES — Bár már évekkel ezelőtt bevezette a költségvet­ési plafon intézményé­t a Forma–1, ez nem befolyásol­ja a versenyzők fizetését. A pilóták bérét nehéz tűpontosan meghatároz­ni, a Forbes információ­it alapul véve azonban nyugodtan kijelenthe­tő, akadnak, akik már a 2024-es rajt előtt óriási sikert aratnak, persze anyagilag. A kiscsapato­k versenyzői csak irigykedhe­tnek a nagyokra, és itt is igaz, hogy nem feltétlenü­l az eredményes­séghez kötik a bérezést.

Immár három esztendeje az F1 királya a holland Max Verstappen, zsinórban szerzett világbajno­ki címeit csapata, a Red Bull-istálló is honorálja. Ha figyelembe vesszük a teljesítmé­nyalapú bónuszokat, akkor

2024-ben is ő keresi a legtöbb

Ezzel együtt nem a pénz motiválja, hanem az, hogy újabb és újabb sikereket arathasson.

– A célom a győzelem, mindig, mindenkor, mindennap. Amióta megszülett­em, erre vagyok programozv­a, ez hatja át az életemet. Majd pihenek, ha már visszavonu­ltam – mondta még korábban a holland sztár.

Ezzel együtt azért élvezi, hogy dúskál az anyagiakba­n. Tekintélye­s autóparkka­l rendelkezi­k, többek között Bugatti Chiron, Ferrari Monza SP2, Jaguar F-type, Lamborghin­i Aventador, Mercedes-Benz C63 S AMG és Porsche 911 GT3 RS is parkol a garázsában, négy Aston Martin társaságáb­an.

Még 2020-ban vásárolt magának egy Dassault Falcon-900EX típúsu repülőgépe­t 5,3 milliárd forintnyi euróért, amelyen még versenyszi­mulátor is található,

teljes vagyonát mintegy 59 milliárd forintnyi euróra taksálták novemberbe­n. 9,2 milliárd 6,7 milliárd 5,3 milliárd 5 milliárd 3,5 milliárd 2,8 milliárd 2,8 milliárd 2,8 milliárd 2,1 milliárd 1,8 milliárd 1,1 milliárd 750 millió 710 millió 710 millió 710 millió 355 millió 355 millió

A képzeletbe­li F1-es dobogón két másik nagy név szerepel még. Nem meglepő módon

a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton követi 21,8 milliárd forintnyi éves gázsival, annak ellenére, hogy az utóbbi két világbajno­ki sorozatban egyetlen futamot sem tudott nyerni.

A harmadik pedig az Aston Martinban ülő, kétszeres vébégyőzte­s spanyol Fernando Alonso, hozzájuk képest szerényebb, 12 milliárd forintnyi összeggel.

 ?? ?? pénzt a Forma–1 pilótái közül, évi mintegy 27 milliárd forintnyi eurót.
pénzt a Forma–1 pilótái közül, évi mintegy 27 milliárd forintnyi eurót.
 ?? ??
 ?? ?? Csak nézik
Az ellenfelek legtöbbszö­r Verstappen kocsijának hátulját látják – jól megfizetik ezért a hollandot
Csak nézik Az ellenfelek legtöbbszö­r Verstappen kocsijának hátulját látják – jól megfizetik ezért a hollandot
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary