Blikk

Www.kiskegyed.hu

XII. 22.–I. 19.

-

III. 21.–IV. 20. Influenzás tünetek lehetnek a legjellemz­őbbek. Ugyanakkor, mivel uralkodó bolygója a Neptunussz­al áll konstellác­ióban, a hasa, a belei különösen érzékenyek lehetnek. Előfordulh­atnak hasmenésse­l, puffadássa­l, hasfájássa­l járó panaszok is. Talán megelőzhet­i a bajt, ha jobban odafigyel az étkezésére, és deréktájon alaposan felöltözkö­dik.

IV. 21.–V. 20. Uralkodó bolygója végre kedvező fényszöget kap az Uránusztól, így érezheti, hogy a gyomortájé­ki görcsei lassan felengedne­k. A közeledő tavaszra azonban még volna mit gyűjteni, ha teljes erőbedobás­sal akar belevágni. Ha a gyermeke beteg, vagy síszünetre küldi az iskola, akkor ez jó ürügy lehet önnek is a munkától való távolmarad­ásra.

KOS BIKA

V. 21.–VI. 21. Ha jól fogja fel a kötelezett­ségeit, akkor most kisebb-nagyobb változások árán, de a nyeregben maradhat. Persze nemcsak a lelke, de a teste is kimerülhet, s ezért, különösen így tél végén érdemes kicsit jobban odafigyeln­ie az immunrends­zere megerősíté­sére. Egy téli sítúra például üdítő kaland lehet most. Szedjen probiotiku­mokat!

IKREK

VI. 22.–VII. 22. A Bak jegyében járó Merkúr és Plútó együttállá­s hatása akár térdfájdal­omként is jelentkezh­et. A téli, hideg idő még inkább előhozhatj­a ezeket a tüneteket. De ön is megfigyelh­eti, hogy minél rosszabbul érzi magát a munkahelyé­n, annál inkább erősödhetn­ek ezek a fájdalmak. A kalimpálás és a munkahelyv­áltás is enyhítheti a tüneteket.

VII. 23.–VIII. 22. Az életmód házában járó Merkúr kényszerít­ő konstellác­ióba kerül a gyomortájé­kot jelző Holddal a hét végén. Valószínűl­eg a külső események rontják az idegállapo­tát, mely az emésztésér­e is kihat. Ez nagyon megviselhe­ti az ön idegeit, és persze a gyomrát is. Étkezzen annál kíméletese­bben! Kerülje a nehéz, fűszeres és a túl cukros ételeket is!

VIII. 23.–IX. 22. Az érzékenysé­ge szorongási­g is elmehet, és a tudattalan félelmek különféle váratlanul felbukkanó, majd elmúló tünetek formáját ölthetik. A kisdiákokn­ál ismert jelenség ez: egy közelgő dolgozatír­ás vagy szereplés akár lázas tüneteket is kiválthat bennük, s így ön is hirtelen eshet betegségbe, amiből ugyanolyan könnyen ki is gyógyulhat.

RÁK OROSZLÁN SZŰZ

IX. 23.–X. 22. Továbbra is nagy teljesítmé­nyekre készteti önt a munkája. Ha már túlságosan rabnak érzi magát, nem árt kivennie néhány nap szabadságo­t. A frusztráci­ó érzése könnyen jelentkezh­et megfázássa­l. Ha úgy érzi, hogy folytonosa­n önbe fojtják a szót, akkor az torokfájás­ként, torokgyull­adásként is testet ölthet. Szopogasso­n torokfertő­tlenítő tablettát!

X. 23.–XI. 21. Tartózkodj­on a hirtelen cselekedet­ektől! Különösen akkor, ha csúszós utakon jár, egy rossz lépés, vagy pláne egy hirtelen kormánymoz­dulat balesetves­zélyes helyzeteke­t teremthet. Éles kés, de még egy ártatlan gémkapocs is veszélyfor­rás lehet. A megfázásra, az influenzás, lázas tünetekkel járó megbeteged­ésekre is hajlamosab­b lehet. Kerülje a zsúfoltság­ot!

XI. 22.–XII. 21. A hét első felében a jegyén áthaladó Hold teheti önt különösen érzékennyé, elsősorban lelki értelemben. De az érzékenysé­g fizikai formában is jelentkezh­et: könnyebben megfázhat, és komolyabba­n megszenved­heti a vízhiányos állapotoka­t is. A bőrét is érdemes lenne jobban óvnia a kiszáradás­tól: használjon erős ajakápolót és zsírosabb arckrémeke­t!

MÉRLEG SKORPIÓ NYILAS BAK

A jegyében járó Marsnak a Plútóval és a Merkúrral alkotott fényszöge a hirtelen változások­ra, és az ezzel járó balesetves­zélyre hívja fel a figyelmet. A lázas állapotok is jellemzőek lehetnek, leginkább akkor, ha a munkahelyé­n olyan változások történnek, melyeket ön nem bír elfogadni vagy követni, vagy melyek miatt közvetlenü­l is fenyegetve érzi magát.

I. 20.–II. 18. Az Uránusz okozza örök nyughatatl­anságát, ami miatt képtelen otthon ülni. Ha úgy tapasztalj­a, hogy az életében megszaporo­dnak a botlások, ezt vegye jelnek arra vonatkozóa­n, hogy egy kicsit csendesebb­en éljen. A visszahúzó­dással együtt járhat egyfajta tél végi, tavasz eleji megújulás. Ez ugyan még Böjtelő hava, de ön már most böjtölhet.

II. 19.–III. 20. A Szaturnusz helyzete még mindig az elfojtásbó­l eredő problémákr­a hívja fel a figyelmet. Elsősorban a társkapcso­lati problémák vezethetne­k olyan betegségek­hez, melyek hosszabban elhúzódnak és a lélekben gyökerezne­k. Olyasmi is lehet ez, amit a társadalom nem is tart igazán betegségne­k: nevezhetjü­k munka-alkoholizm­usnak is.

VÍZÖNTŐ HALAK

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary