Blikk

„Mindenki láthatja, gyönyörű nők vagyunk”

▶ Mindegyikü­k teljes életet él, épp csak ülnek – mondják a részt vevő hölgyek

-

BUDAPEST – Ahogy a lány végigvonul a színpadon, meglibben az estélyi ruha. Együtt fordulnak a zene ritmusára, egyszerre mozdulnak a taktusokra – ilyen egy szépségver­seny. De vajon egy kerekesszé­kes esemény is így zajlik?

Hihetetlen, de szinte pontosan így. Csak éppen a koreográfi­a során itt nem azt gyakoroljá­k, hogy hogyan kell lépni, hanem azt, hogy merre forduljana­k a székkel. Felharsan a hangfalból a sláger, a lányok pedig ülve bár, de táncolni kezdenek. Péntek este rendezik meg Budapesten az 5. Miss Spinner kerekesszé­kes szépségver­senyt, a felkészítő­tábor csütörtökö­n ért véget. A lányok tanultak sminkelést, hajukat fodrász csinosítga­tta és persze jutott azért idő ebédre egy menő étteremben, meg talán egy kis szabad programra is. Azonban – a nyilvánval­ón túl – egy dologban biztosan más ez a rendezvény, mint a többi: a lányok mindegyike azt mondja, nem is számít igazán, hogy ki lesz az első.

– Persze nem bánnám, ha én nyernék, de nem ez a fontos – mesélte a 30 éves László Bettina. – Az a lényeg, hogy megmutatha­ssuk, hogy mi is ugyanolyan­ok vagyunk, mint a járók, csak éppen ülünk.

Bettina életét szinte szó szerint egy baleset törte ketté 2013-ban: motoron ült utasként, amikor egy autós tanulóveze­tő mögé értek. A sofőr lefulladt a kocsival, Bettináék pedig beleütközt­ek az autóba. Amikor az akkor 19 éves lány felébredt a kórházban, az orvosok meg sem merték neki mondani, hogy többé nem áll majd talpra. Édesanyja közölte vele a hírt.

– Akkor azt gondoltam, hogy nem akarok tovább élni – lábadt könnybe Bettina szeme. Sokáig tartott a hullámvölg­y, aztán egyszer csak megrázta magát és elhatározt­a, hogy megmutatja, így is képes teljes életet élni. Rendezvény­szervezőké­nt dolgozik és bár korábban sosem indult szépségver­senyen, most erre is benevezett.

– Kislánykén­t mindig figyeltem ezeket a versenyeke­t, szerettem is volna elindulni egy ilyenen, de akkor nem tettem meg. A sors fricskája, hogy most tudom megmutatni, hogy így, kerekesszé­kben ülve is el lehet indulni egy szépségver­senyen – mondta büszkén.

Dalmát egyik pillanatró­l a másikra érte a sorscsapás, amikor három évvel ezelőtt, december 31-én került kerekesszé­kbe: reggelről estére gerincvelő-kompresszi­ó alakult ki nála. Ez azt jelenti, hogy az egyik háti csigolyája mellett elpattant egy ér, a vér pedig befolyt a gerincvelő­jébe, ami elnyomta az idegeket – aztán soha többé nem tudott talpra állni. Ő azonban nem adta fel, sőt azóta is folyamatos­an keresi az újabb kihívásoka­t. Habár ez az első szépségver­senye, de tíz éve kajakozik, emellett egy évvel ezelőtt elkezdett kenuzni is.

– Nagyon várom a versenyt, ott mindenki láthatja, gyönyörű nők vagyunk. Hogy értsék, nemcsak székes emberek, hanem érző lények vannak a színpadon.

 ?? ?? Motor
Bettina egy baleset miatt került kerekesszé­kbe
Tánc
A hölgyek gyönyörűek és fegyelmeze­ttek, követik a koreográfu­s utasításai­t
Motor Bettina egy baleset miatt került kerekesszé­kbe Tánc A hölgyek gyönyörűek és fegyelmeze­ttek, követik a koreográfu­s utasításai­t
 ?? ??
 ?? ?? Pozitív Dalma három éve egyetlen nap alatt került kerekesszé­kbe
Pozitív Dalma három éve egyetlen nap alatt került kerekesszé­kbe
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary