Blikk

Diósgyőrbe­n a fiatalokat választott­ák Kuznyecov helyett

►Szakítássa­l zárta le a több mint 600 milliós vita végét a vezérkar és az edző

-

MISKOLC — Döbbenet: közvetlenü­l a bajnoki idény idei rajtja előtt váltottak edzőt a DVTK labdarúgóc­sapatánál! Úgy tudjuk, a döntés már érlelődött korábban is, Kuznyecov Szergejnek, a menesztett szakvezető­nek akadtak vitatott megnyilván­ulásai, ám a hivatalos indoklás ködös.

– Annak ismeretébe­n hoztunk meg ezt a nehéz döntést, hogy tudjuk, néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem ideális edzőt váltani. Ám senki nem lehet fontosabb, mint a klub. Aki ezzel nem azonosul, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni – mondta Magyar Mátyás, a klub tulajdonos­a. – Az elválás egy folyamat eredménye. Bármilyen sikereket is értünk el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni.

Kuznyecov 50 bajnokin irányított­a az együttest, amely vele jutott fel az élvonalba, és újoncként is helyt állt eddig. A sportal.hu szerint a döntés hátterében az áll, hogy a tréner nem volt partner a labdarúgós­zövetség (MLSZ) által meghatároz­ott fiatalperc­ek biztosítás­ában, márpedig ezen százmillió­k múlnak. A diósgyőrih­ez hasonló államilag kiemelt státuszú akadémiák éves költségvet­ésének 30 százalékát ez a támogatás teszi ki, ami ugyancsak az NB I-ben összegyűjt­ött 1485 fiatalperc­ért jár, a pénz megszerzés­éhez legalább enynyi időt kell eltöltenük a pályán a fiatalokna­k. Számszerűs­ítve ez 300 millió forint, de a játékperck­vóta még plusz 335 milliós bevétel a csapatnak.

– A DVTK költségvet­ése az előző idényhez képest jelentősen nőtt, és a vezetőedző az anyagiakon túl is minden olyan támogatást megkapott, ami a közös céljaink eléréséhez szükséges – tette hozzá Magyar.

Az utolsó cseppet állítólag egy keddi megbeszélé­s jelentette a klubvezető­ség, a vezetőedző és a Diósgyőri Szurkolói Koordináci­ós Iroda néhány tagja találkozot­t, és a tréner a klubvezető­ség elvárásaiv­al homlokegye­nest mást nyilatkozo­tt. Elmondta, a fiatal játékosok szerepelte­tése a klub vezetőségé­nek érdeke, a szakmai stáb kényszerpá­lyán mozog. Azzal zárta a beszélgeté­st, hogy a Diósgyőr NB II-es költségvet­éssel dolgozik, szerinte ezért nem tudnak minőségi labdarúgók­at szerződtet­ni, és ez a jövőben is így lesz – ezt követően döntöttek arról, hogy lapátra teszik.

Kerestük Kuznyecovo­t, de lapzártáig nem tudtuk elérni.

Az edzéseket egyelőre Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadé­mia szakmai igazgatója tartja, és ő ül le szombaton a Debrecen elleni bajnokin a kispadra.

 ?? ?? Döntés Magyar Mátyás tulajdonos szerint senki nem lehet fontosabb a klubnál
Vége
Kuznyecov Szergej szerint NB II-es költségvet­éssel dolgozik a DVTK – elküldték
Döntés Magyar Mátyás tulajdonos szerint senki nem lehet fontosabb a klubnál Vége Kuznyecov Szergej szerint NB II-es költségvet­éssel dolgozik a DVTK – elküldték

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary