Blikk

Képet őriz fogságáról a fiatal túsz

-

JERUZSÁLEM — Először szólalt meg nyilvánosa­n a 15 éves Dafna azóta, hogy november végén 51 napos fogság után szabadon engedte őt és 8 éves kishúgát a Hamász. Az izraeli-magyar lány sokkoló részleteke­t árult az október

7-i támadásról, édesapja haláláról, a fogvatartá­si körülménye­kről. A terroristá­k a két gyerek szeme láttára végezték ki az apjukat, annak élettársát és az ő 17 éves fiát.

A kislány máig őrzi a fiú vérfoltos hátizsákjá­t, mert az édesapja vére van rajta és mindenhová magával viszi, könynyebb feldolgozn­ia a gyászt.

Mint elmesélte, fél órával azután betörtek a kibucba a terroristá­k, hogy elkezdtek szólni a figyelmezt­ető szirénák. Az apjuk az ágy alá parancsolt­a őket, de ahogy benyitotta­k, azonnal lőttek a Hamász-tagok. A két gyerek is megsérült: Dafnának a füle és a válla, Ella az ujjain és a lábán. Gázába vitték a lányokat, ahol a helyiek meg akarták verni őket, majd egy föld alatti alagútban lévő szobába rakták a testvérpár­t, ami olyan alacsony mennyezetű volt, hogy nem tudtak felegyenes­edni. Vizet és ételt alig kaptak.

„Féltem elaludni. Nem tudtam, hogy mi lesz reggel, felébredek-e majd. Állandóan azt mondogatta­m magamnak, hogy van rá esély, hogy elalszom, és nem ébredek fel, vagy hogy én felébredek, de Ella nem, vagy éppen fordítva” – mesélte a lány. A terroristá­k közben folyamatos­an azt hazudták nekik, hogy Izrael nem harcol értük. Dafne ágya fölött egy kép lóg, ami őt ábrázolja a fogságban.

„Azért van itt, hogy emlékeztes­sen. Egy pillanat alatt minden elmúlhat és nem lehet tudni, mi történik holnap.”

 ?? ?? Keresték őket
Dafnát és kishúgát, Ellát ezzel a képpel kerestette édesanyjuk
Keresték őket Dafnát és kishúgát, Ellát ezzel a képpel kerestette édesanyjuk

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary