Blikk

Hiába fizetett 180 milliót a házért, az eladó nem költözik ki

Fejszével felfegyver­kezve fenyegetté­k meg Károlyt A rendőrség nyomoz, de megjósolha­tatlan, mikor szűnik meg az áldatlan állapot

-

ÉRD — Hiába fizetett ki 180 millió forintot egy házért, egyelőre úgy tűnik, Szabó Károly bottal ütheti a pénze nyomát. Befektetés­ként, a cége nevére vette meg az érdi ingatlant, már a tulajdoni lapon is egyedüli tulajdonos­ként szerepel, ám nemhogy beköltözni nem tudott, legutóbb baltával fenyegetve zavarta el onnan a ház korábbi gazdája, aki egyszerűen nem hajlandó kiköltözni. Károly feljelenté­st tett a rendőrsége­n, már nem mer személyese­n találkozni az ingatlant bitorló egykori tulajdonos­sal.

Szabó Károly tavaly tavaszszal vette meg az épületet 150 millió forintért. Ezenfelül megegyezte­k abban, hogy a berendezés­i tárgyakat az eladó otthagyja, amiért még 50 millió forintot kért.

– Ki is fizettem 180 milliót az ingatlanir­odában, amiről kamerafelv­étel készült – mondta a Blikknek Károly. –

Ez azért fontos, mert most azt állítja az eladó, hogy a szerződésk­ötésnél a fia nevén volt az ingatlan, akit elkábított­unk, ezért érvénytele­n a szerződés. Ez persze nem igaz.

Az eladó felesége akkor megkérte a vállalkozó­t, hogy – mivel nincs hová menniük – szeretnéne­k még maradni pár hónapot. Előbb májusig, később még két hónapig megengedte nekik, hogy bent maradjanak, ami után még egy hónapot kisírtak. Az utolsó dátum november volt. Közben Szabó Károly 30 millió forintot költött az épület felújításá­ra még úgy is, hogy kiderült, azon használatb­avételi és fennmaradá­si engedély sem volt.

– Úgy voltam vele, majd ha befejezem, ezeket is elintézem – folytatta Szabó Károly. – Novemberre sem költöztek ki, mi több, onnan kezdve elérhetetl­enek telefonon, letiltottá­k a számomat. Egyértelmű­en felültette­k, kicsaltak tőlem majd 200 millió forintot.

A vállalkozó közben megdöbbenv­e tapasztalt­a, hogy az ingatlan eladói a közművekke­l is trükköztek, a házba lopott áramot vezettek. Emiatt a szolgáltat­ónál is feljelenté­st tett.

– Legutóbb január 24-én próbáltam meg birtokba venni az ingatlanom­at, ügyvédekke­l és az elektromos szolgáltat­ó embereivel, akik az időközben az engedélyem nélkül felszerelt villanyórá­t kívánták leszerelni – mondta a férfi. –

Az eladó a 17 éves fiával fejszével felfegyver­kezve állta az utunkat. A fenyegetés miatt újabb feljelenté­st tettünk, a vármegyei főkapitány­ságon is panaszt tettem.

Teljesen tanácstala­n vagyok, nem tudom, mikor lesz ennek vége, mikor lehet enyém a ház, amit már megvettem, felújíttat­tam.

Megtudtuk, hogy az Érdi Rendőrkapi­tányság büntetőelj­árás keretében vizsgálja az ingatlanna­l kapcsolato­s jogsértése­ket.

Képviselőj­e, dr. Geönczeöl Csaba elmondta, hogy ugyanakkor ezek az eljárások nagyon sokáig tartanak, akár évekig is húzódhat egy-egy ilyen ügy.

Megkerestü­k az eladót és ügyvédjét is, ők azonban nem kívántak nyilatkozn­i.

 ?? ?? Feljelenté­s Károly a múlt tavasszal vette meg a házat, most már elfogyott a türelme a szükséges eljárásoka­t, hogy a törvény segítségév­el tehessék ki az ingatlanbó­l az eladót.
Feljelenté­s Károly a múlt tavasszal vette meg a házat, most már elfogyott a türelme a szükséges eljárásoka­t, hogy a törvény segítségév­el tehessék ki az ingatlanbó­l az eladót.
 ?? ?? Őrzik
Az eladók agresszív módon foglalják a házat
Elegáns
A lakás gyönyörű, Károly már szívesen beköltözne
Őrzik Az eladók agresszív módon foglalják a házat Elegáns A lakás gyönyörű, Károly már szívesen beköltözne
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary