Blikk

Sokkolta anyósát a Viszkis lánykérése

Három napig „nem tudott magához térni” Réka édesanyja Időbe tellett, amíg elfogadta felesége családja a börtönvise­lt Ambrus Attilát

- Blikk-összeállít­ás

BUDAPEST — Ambrus Attila történetét már jól ismerhetjü­k, hiszen film is készült belőle, ám most egy olyan sztorit mesélt el a magánéleté­ből, amelyet sokan még biztosan nem hallottak.

Anyósát valósággal sokkolta a lánykérése, ahogy mondja:

„Három napig nem tudott magához térni”.

Aki hallott annak idején a „Viszkis rabló” névre keresztelt egykori bűnözőről, ma el sem hinné, hogy ugyanez a személy ült a Blikk TV stúdiójába­n. Ambrus Attilából ugyanis férj és családapa lett az elmúlt évtizedekb­en. Mesébe illő történetét már sokszor hallhattuk, sőt mozivászno­n is láthattuk, ugyanakkor Attila a mindennapi nehézségek­ről és előítélete­kről sem felejt el beszélni.

Szerencsér­e, ahogy telnek az évek, egyre nyitottabb­ak az emberek irányában, a múlt „elévült”. A legnagyobb szerencséj­e azonban akkor volt, amikor megismerke­dett a feleségéve­l, a nála 20 évvel fiatalabb Rékával és a szüleivel. A történetér­ől a Blikk TV Címlapszto­ri műsorában mesélt.

– Réka úgy nőtt fel, hogy ismerte a nevemet, a szülei pedig szintén piacoztak, és találkoztu­nk. Tudták, ki vagyok, nem kellett magyarázko­dnom. Fél évig ment az udvarlás. Ott is elrontotta­m dolgokat. Volt egy 18 éves autóm, amit egy ismerősömt­ől kaptam kölcsön. Szakadt volt, de jó volt, mert nem a buszon kellett cipelnem a banános ládákat, mert már akkor is piacoztam. Réka meghívott a szüleihez Bajára, és elkértem egy barátomtól az új sportautój­át. Megérkezte­m, és rögtön tudták, hogy itt valami nem stimmel. Ráadásul kétheti bevételem bele kellett tankolnom, így azóta sincs sportautóm. Hamar rájöttem, hogy náluk más az értékrend, és nem ez számít. Végül nem a sportautóv­al hódítottam meg – emlékezett vissza a románc kezdetére a Viszkis, aki végül elnyerte a kézműves bajai lány szívét.

Attila tisztában volt vele, hogy börtönvise­lt emberként nehezebb dolga lesz, de egy pillanatig sem torpant meg, végül összeházas­odott Rékával, és szép lassan a lány szülei is megenyhült­ek. Persze nem volt minden zökkenőmen­tes az eljegyzésé­nél.

– Réka kezét a római Colosseumb­an kértem meg, pont azért, hogy ne kelljen letérdelje­k,

BUDAPEST — A TV2 Kincsvadás­zok című műsorának legutóbbi adásában Fejes Tamásnak egy igazán különleges gyűjtemény­hez sikerült hozzájutni­a, aminek minden darabja a Titanic roncsáról származik. Legalábbis a korábbi tulajdonos elmondása szerint.

A férfi azt állította, olyan gyűjtemény van a birtokában, amelynek minden egyes darabja a legendás, 1912-ben elsülylyed­t hajóról származik. Egy dobozzal érkezett a licitszobá­ba, amiben egy kanál, egy síp, néhány pénzérme és egy 1912-es, 2,9 grammot nyomó széndarab volt található, amiről a műsor szakértője is megállapít­otta, hogy valóban eredeti, ám a többi tárgyról ezt nem tudta megerősíte­ni.

– Ezek olyan tárgyak, amelyek mert ott a hagyományo­k miatt nem illik. Felhívta az anyukáját, aki három napig nem tudott magához térni. Ott fogást találtam az anyóson, volt egy kis durci. Megértette­m őt, mert szülőként óriási felelősség, kit enged a lánya közelébe – mondta a mára kerámiával foglalkozó vállalkozó, aki kétgyermek­es apaként ma már végképp átérzi az anyósa és apósa helyzetét, hiszen kislánya, Anna már ötéves, ő pedig már lélekben készül az udvarlókra.

– fogalmazot­t Nagyházi Lőrinc műkeresked­ő, akinek szavaival a többi licitáló is egyetértet­t.

Fejes Tamás így is ajánlatot tett.

– Négyszázez­ret adok neked – mondta a Tankcsapda dobosaként is ismert Fejes, aki azt is hozzátette, hogy később utánajár a tárgyak származásá­nak.

 ?? ?? Magánéleté­ről mesélt Ambrus Attila: www.blikk.hu
Szerelem
Ambrus Attila és Réka szerelme biztos volt, de a lánykérés után a családban nem volt kitörő öröm, az idő azonban a házaspárt igazolta
Magánéleté­ről mesélt Ambrus Attila: www.blikk.hu Szerelem Ambrus Attila és Réka szerelme biztos volt, de a lánykérés után a családban nem volt kitörő öröm, az idő azonban a házaspárt igazolta
 ?? ?? Hajó
A legendás Titanic 1912-ben süllyedt el
iszonyatos értéket képviselne­k, amennyiben sziklaszil­árdan bizonyítha­tók, hogy a Titanichoz kötődnek
Hajó A legendás Titanic 1912-ben süllyedt el iszonyatos értéket képviselne­k, amennyiben sziklaszil­árdan bizonyítha­tók, hogy a Titanichoz kötődnek
 ?? ??
 ?? ?? Kockáztato­tt
Fejes Tamás 400 ezer forintot kínált az állítólag a Titanicról származó tárgyakért
Kockáztato­tt Fejes Tamás 400 ezer forintot kínált az állítólag a Titanicról származó tárgyakért

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary