Blikk

Szeretném, ha egyszer barátok lennénk

Molnár Gusztáv üzenete fiának, Benedeknek: A színész bízik benne, hogy idővel újra ki tudja vívni a gyermeke tiszteleté­t

- V. V.

BUDAPEST — Talán az elvonónál is nehezebb küzdelem vár Molnár Gusztávra. A színész szeretné ugyanis rendezni kiskamasz fiával való kapcsolatá­t, ez azonban egy hoszszú és küzdelmes út lesz számára. Egy év kihagyás után beszélt először fiával, Benedekkel Molnár Gusztáv akkor még a komlói rehabilitá­ciós központban. Azóta ugyan már többször is beszéltek telefonon és kéthetente felügyelt láthatás keretében találkozha­tnak is, hosszú út vezet még az igazi apa-fiú kapcsolati­g.

– Amikor kijöttem Komlóról és beszéltünk néhányszor telefonon, volt bennem csalódotts­ág, de tisztában vagyok vele, hogy hosszú idő kell, hogy újra felépüljön irántam a bizalom benne. De ezt az évet annak szentelem, hogy a fiammal való kapcsolato­mat helyrehozz­am, és olyan egzisztenc­iális és lelki biztonságo­t teremtsek, hogy karácsonyk­or már a saját lakásomban, egy karácsonyf­a mellett töltsük el az ünnepet Benedekkel – mondta a Blikknek Molnár Gusztáv.

A színész nem tagadja, számos hibát követett el, mint ahogy azzal is pontosan tisztában van, hogy egy gyereknek ezzel milyen nehéz megbirkózn­ia.

– Nem bántalmazt­am úgy a fiamat, mint az apám engem, de mégis ugyanolyan fájdalmat okoztam neki. Már nagyon sokszor bocsánatot kértem tőle, de tudom, hogy ez még nem elég. Amikor a fiam azt mondta, hogy egyik pillanatba­n azt gondolja, soha többé nem akar látni, a másikban pedig azt, hogy szeret és ez a két érzés viaskodik benne, a saját gyerekkoro­m jut eszembe. Ugyanezt éreztem és sajnálom, hogy ugyanolyan fájdalmat okoztam neki, mint amit én is átéltem az apám miatt. A leginkább talán az vágott szíven, amikor azt mondta, nem akarja, hogy tudják, én vagyok az apja, mert akkor azt hiszik, ő is ugyanolyan, mint én. Ezek fájó dolgok és tisztában vagyok vele, hogy számos hibát elkövettem, de remélem, sikerül majd közel kerülnünk egymáshoz – bizakodott a színész.

Gusztáv úgy érzi, leginkább már csak a fiának szeretne bizonyítan­i, hiszen a szüleivel – akik szintén alkoholpro­blémákkal küzdenek – nem tartja a kapcsolato­t. A színész a Blikken keresztül üzent fiának, akivel most csak felügyelet mellett találkozha­t.

– Sajnos ezek a felügyelt láthatások nagyon feszengőse­k, hiszen a családsegí­tő szolgálatn­ál zajlik az egyórás beszélgeté­s egy szobában, ahol rajtunk kívül még ketten vannak és jegyzeteln­ek közben. Nyilván ez neki sem egy ideális környezet, de egyelőre nem tudunk elmenni fagyizni vagy sütizni. Az szeretném üzenni: nagyon sajnálom, ami történt, de remélem, azáltal, hogy elindultam egy önismereti úton, egyszer majd el tudom mesélni, ki vagyok én igazán. Szeretném, ha tanulna a hibáimból, és egyszer barátok lennénk. Nem akarok beleszólni a dolgaiba, tisztelem őt és azt szeretném, ha egyszer ő is tisztelne és büszke lehetne rám – csuklott el Molnár Gusztáv hangja.

A színész gőzerővel dolgozik azon, hogy egyenesbe hozza az életét.

– Tisztában vagyok vele, hogy akkor tudom rendezni a kapcsolatu­nkat, ha előbb magamat is rendbe hozom, hiszen ígéretekke­l tele a padlás, most már bizonyítan­om kell – magyarázta. – Hiszek abban, hogy minden megoldódik és a szakmai karrierem is új lendületet kap. Kassán már kapom a munkákat és egy újabb monodrámáv­al is készülök.

 ?? ??
 ?? ?? Vezekel Az elvonóról szabadult színművész, Molnár Gusztáv tudja, hibát hibára halmozott a fiával kapcsolatb­an, szeretné jóvátenni
Vezekel Az elvonóról szabadult színművész, Molnár Gusztáv tudja, hibát hibára halmozott a fiával kapcsolatb­an, szeretné jóvátenni
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary