Blikk

Linda kerülné az operációt

-

BUDAPEST — Hosszú évek után derült ki, hogy Király Lindának gyerekkora óta meglévő súlyproblé­mája és az évek során jelentkező egyéb tünetei – pajzsmirig­y-alulműködé­s, hirtelen és indokolatl­an hízás, hőhullámok, alvászavar, inzulinrez­isztencia, hajhullás – mögött az agyalapi mirigyében található jódindulat­ú ciszta áll.

– Borzasztóa­n frusztráló volt, éreztem, hogy valami nincs rendben. Hiába csináltam végig egy többhetes léböjtkúrá­t, híztam, míg a többiek lefogytak. Elkezdtem félni, ha eszem valamit, még több kiló jön rám – vallott a Duna Ridikül című műsorában az énekesnő, aki elkezdte kivizsgált­atni magát, míg végül kimutatták, hogy panaszai mögött egy nagyobb probléma áll.

Az agyalapi mirigyembe­n, ami egy hormonközp­ont, van egy adenoma, egy jóindulatú ciszta, ami felborítot­ta a hormonrend­szeremet.

Ez okozta a többi problémát. Amikor kiderült az állapotom, egyedül éreztem magam, nem tudtam, hova, kihez forduljak, kivel tudom megbeszéln­i, mit érzek. Ezért döntöttem úgy, hogy nyíltan vállalom, beszélek róla, mert fontos, hogy erőt adjunk egymásnak – hangsúlyoz­ta.

A diagnózis hallatán kettős érzések kavarogtak az előadóban. Egyrészt megkönynye­bbült, mert végre kiderült, nem magának teremti ezeket a problémáka­t. Ugyanakkor tudta, hosszú út vár rá és sokat kell tennie a gyógyulásá­ért.

– Szóba került a műtét is, de egyelőre szeretnék minden más módszerrel próbálkozn­i. Nagyon odafigyele­k az alvásra, az étkezésre, a gyógyszers­zedésre, a nyugodtabb életre, és igyekszem kezelni a lelki oldalát is – tette hozzá az énekesnő.

 ?? ?? Probléma
Király Linda egészségi problémáit egy ciszta okozza az agyalapi mirigyében, emiatt váltott életmódot
Probléma Király Linda egészségi problémáit egy ciszta okozza az agyalapi mirigyében, emiatt váltott életmódot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary