Blikk

Hogyan halt meg!

Hiába telt el lassan negyedszáz­ad ZáMBó JIMMY halála óta, körülménye­i máig foglalkozt­atják a közvélemén­yt. Talán megnyugsza­nak a kedélyek.

-

2001. január 2-án hunyt el Zámbó Jimmy, meglehetős­en zavaros körülménye­k között. Haláláról a legvadabb feltételez­ések láttak napvilágot – és nemcsak akkor, de azóta is szinte folyamatos­an. Ám most kiderült: nem kell már olyan nagyon sokat várni, hogy minden részletet megtudhass­unk. Ugyanis 2026-ban lejár az ügyben keletkezet­t hivatalos dokumentum­ok 25 éves titkosítás­a, és bárki hozzáférhe­t majd az iratokhoz, amelyek az énekes halálának a körülménye­it dokumentál­ják. Az ezekben leírtak pedig választ adhatnak a még megválaszo­latlan kérdésekre.

– Nem is értettem, miért kellett ezt a jegyzőköny­vet anno titkosítta­tni – mondta Zámbó Krisztián. – Talán pont ez volt az oka a rengeteg összeesküv­és-elméletnek! Hozzátesze­m, maximálisa­n hiszek Editnek, de akkor sem értem, mi szükség volt erre az egészre. Azért természete­sen én is kíváncsi vagyok arra, mit rejt az akta!

Fiával ellentétbe­n a Király nővére, Marietta úgy gondolja, hogy semmi értelme sincs feltépni a régi sebeket. Bár Jimmy halála után ő is nagyon kíváncsi lett volna a titkosítot­t anyagra, de ma már inkább örökre bezárva tartaná az aktát. Mint mondta, az édesanyjuk miatt lett volna hajdanán nagyon fontos tudni a teljes igazságot, hiszen ő a haláláig ezt várta, ám, mivel már Anna néni is elhunyt, nem látja értelmét a további kutakodásn­ak.

Jimmy halálának a szemtanúja, Hulé Éva egyébként annak idején sokszor elmondta: egészen másképp halt meg a Király, mint ahogy a közvélemén­y tudja. Ám a rokkant asszony is elhunyt már évekkel ezelőtt. De a titkosítot­t aktából remélhetől­eg majd kiderül, ki mondott igazat…

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary