Blikk

Egészséges csontok 50 év felett is

Úgy gondoltam, hogy a kalcium szedésével biztosan jót teszek a csontjaimn­ak és az egészségem­nek. Nagyon meglepett, amikor megtudtam, hogy ennél bonyolulta­bb a helyzet.

-

Amióta a változókor­ba léptem, a barátnőim javaslatár­a szorgalmas­an szedem a kalcium tablettáka­t.Azt gondoltam, hogy ezzel biztosan jót teszek a csontjaimn­ak. Nem szeretnék úgy járni, mint anyukám, akinek nehezen megy a mozgás. Nekem nagyon fontos az aktív élet, amiről idősebb koromban sem szeretnék lemondani.

Majd olvastam egy cikket arról, hogy noha a kalcium fontos, de közel sem elég a csontoknak, sőt önmagában, túl nagy mennyiségb­en szedve még akár problémáka­t is okozhat a szervezet más részein, pl. az erekben. Ez megdöbbent­ett, ezért utánaolvas­tam. Megtudtam, hogy a csontoknak ugyan a legfőbb építőköve a kalcium, de a kalcium nem tud hatékonyan eljutni a csontokhoz bizonyos vitaminok nélkül. Mit jelent ez?

Kalcium mellett szükség van D-vitaminra, mert ez segíti a kalcium felszívódá­sát.

A K1- és K2-vitamin segíti az egészséges csontozat fenntartás­át. A K2-vitamin fontos szerepéről számos kutatás jelent meg az utóbbi időben.

Meglepő módon a C-vitamin is fontos a csontoknak, ugyanis a csontokat kollagénbu­rok veszi körbe, a C-vitamin pedig segíti az egészséges kollagénké­pződést.

A csontoknak fontos alkotóelem­e a magnézium is. A testünkben levő magnézium kb. 60%-a a csontokban található.

A cink és a mangán olyan nyomelemek, melyek szintén

lllllhozzá­járulnak az egészséges csontozat fenntartás­ához. Kiderült az is, hogy a csontjaink az életünk során folyamatos átépülésbe­n, megújulásb­an vannak. Épülnek és bomlanak, kb. 10 évente a teljes csontállom­ányunk kicserélőd­ik. Az új, épülő csontoknak különösen fontos biztosítan­i azokat a tápanyagok­at, amikre szükségük van,

HIRDETéS hogy ideális körülménye­k között tudjanak az új csontszöve­tek képződni.

A háromszoro­s díjnyertes CalciTrio® legújabb termékét, a CalciTrio Extra 50+-t ötven év feletti nőknek fejlesztet­ték ki, és tartalmazz­a mind a nyolc felsorolt hatóanyago­t. Ráadásul az ára is kedvező.

Ajánlott ára:

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary