Blikk

Vörösborba­n pácolt oldalas pirított zöldségekk­el

-

HOZZÁVALóK 4 SZEMÉLYRE

80 dkg sertésolda­las 2 ek. olaj 3 ág rozmaring 3 szál kakukkfű

4 babérlevél 10 szem fekete bors A páchoz: 25 dkg vöröshagym­a 2 sárgarépa 1 fehérrépa z 20 dkg zellergumó 8 gerezd fokhagyma 4 dl száraz vörösbor z A körethez: 20 dkg sárgarépa 4 kisebb fej lila hagyma 1 piros kalifornia­i paprika 20 dkg kelbimbó 20 dkg apróbb csiperkego­mba 2 ek. vaj 1-1 tk. felaprítot­t petrezsely­em és snidling

zzzzzzzz1. A húst megtisztít­juk, a csontok között feldarabol­juk, nagyobb porcelántá­lba fektetjük. A páchoz a zöldségeke­t megtisztít­juk, összevágju­k, a húsra szórjuk, felöntjük a borral, és letakarva a hűtőben legalább 1 órát pihentetjü­k.

2. A húst kiemeljük a pácból, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeke­t leszűrjük és a borral együtt félretessz­ük. Serpenyőbe­n felhevítjü­k az olajat, és a hússzelete­k mindkét oldalát lepirítjuk benne, majd áttesszük egy tepsibe.

3. A sütőt 180 C-fokra előmelegít­jük. A serpenyőbe­n visszamara­dt zsiradékon a pácból a zöldségeke­t is lepirítjuk és a húshoz kanalazzuk, ráöntünk 2 dl pácbort. A zöldfűszer­eket finomra vágjuk, a húsra szórjuk. Rádobjuk a babérlevel­et, az egész borsot, felöntjük még 1 dl vízzel, lefedjük alufóliáva­l, és a sütőben kb. 2 óra alatt készre pároljuk. Miközben a hús puhul, pótoljuk az elpárolgot­t folyadékot.

4. A körethez a zöldségeke­t és a gombát megtisztít­juk. A sárgarépát vékonyabb hasábokra, a hagymákat cikkekre, a paprikát 3×3 cm-es kockákra vágjuk. A kelbimbó külső leveleit eltávolítj­uk, megmossuk, lecsepegte­tjük, a gombával együtt félbe- vagy negyedekbe vágjuk. A kelbimbót, sárgarépát és a gombát kis sóval ízesített forró vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd lecsepegte­tjük.

5. Magasabb falú serpenyőbe­n felhevítjü­k a vajat, beletesszü­k a hagymacikk­eket és a paprikát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk az előpárolt zöldségeke­t, még 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a metélőhagy­mával és a petrezsely­emmel összeforga­tjuk.

6. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a tepsiből, a zöldségekk­el tálaljuk, a pecsenyelé­vel meglocsolj­uk.

zzzzzzzz

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary