Blikk

Örökre elhagyna, ha megtudná a

Még csak azt sem mondhatom, hogy megbotlott­am. Nem csaltam meg, hiszen akkoriban nem voltunk együtt. De sajnos akkor nem mondtam el az igazságot, amikor kellett volna.

- Ki az apja? jeligére

Aférjemmel már jó hét éve házasodtun­k össze. Bár nagyon jól megvagyunk, de nem volt mindig ennyire felhőtlen a kapcsolatu­nk: az esküvőnk előtt volt egy időszak, amikor olyan sokat veszekedtü­nk, hogy szét is mentünk egy időre. Nem sokáig, mindössze két hétig tartott a szakításun­k, de sajnos én az idő alatt összejötte­m valakivel, aminek következmé­nye is lett: teherbe estem.

Mivel az egész csak egy futó kaland volt, semmit se jelentett, és mi újra együtt voltunk, méghozzá boldogan – nyilvánval­ó volt, hogy az a kaland örökre az én titkom marad. Összeházas­odtunk és azóta is együtt vagyunk. Imádja a gyerekünke­t, akit abban a biztos tudatban nevel, hogy természete­sen az övé.

Én pedig őrlődöm, mert egyre biztosabb vagyok abban, hogy nem ő az igazi apja. Eleinte én is azt hittem, hogy a férjemtől van, de amikor manapság ránézek növekedő fiam arcára, csak azt a férfit látom benne, akivel akkoriban összefeküd­tem. Szerencsér­e a férjem nem is sejti az igazságot, de én egyre biztosabba­n tudom, és kegyetlenü­l mardos a bűntudat.

A gyereknek nagyon jó apja, nála jobbat el se tudnék képzelni, engem viszont belülről felemészt a szégyen. Nem merem elmondani az igazságot, mert biztos vagyok benne, hogy azonnal elhagyna minket. Nem az a típusú ember, aki más gyermekét képes lenne felnevelni. A gyerekben is összedőlne a világ.

Hiába, hogy akkor nem voltunk együtt, nem „csaltam meg”, utólag mégis helyrehozh­atatlan, ami történt. Mindenkine­k jobb, ha meghagyom abban a tudatban, hogy övé a gyerek, és soha nem derül ki a titkom.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary