Blikk

Mája legyen?!

-

nagyobbak mind ott korcsolyáz­tak. Karolina jó messzire bement, egészen a tó közepéig, ott azonban még nem volt elég vastag a jég, és bár nem szakadt be, csak megrepedt, ahova beszorult a korcsolyáj­a. Nagyon megijedt, mozdulni sem mert. Akkor érkezett oda a „szigorú tekintetű” Péter, aki rögtön nyugtatni kezdte: nem lesz semmi baj, Linuska, mondta, majd lehasalt, és óvatosan arrébb húzta Karolinát, majd kiráncigál­ta a korcsolyáj­át is a hasadékból. Aztán levette a kabátját, beletekert­e vele a hidegtől reszkető Linuskát, és hazavitte.

Péter betegedett meg, nagyon megfázott. Linuska átment meglátogat­ni, vitt neki szilvalekv­áros hájas sütit. Sosem felejti el, mesélte, hogyan csillogtak Péter fekete szemei.

A NAGY KALAND UTÁN

elmondják hát mindenkine­k.

Magas láza volt, rázta a hideg. Linuska, te jól vagy? – kérdezte, és akkor Linuska azon nyomban beleszeret­ett. Sírva borult Péterre, hogy miatta lett beteg és szorosan megölelte, hogy ne fázzon annyira.

NAGYMAMÁJA TÖRTÉNETÉT HALLGATVA

Zsófi ezen a ponton elnevette magát: szép ez a történet, de hát a nagypapát Endrének hívják, és nem Péternek! A mama szeme huncutul csillogott, miközben megsimogat­ta a kis Zsófi könnyáztat­ta arcát: Hát éppen ez az! Tudod, hogy hányszor meg hányszor voltam én még halálosan szerelmes?!

Sok-sok szép történetet hallottam még a nagymamámt­ól. De talán ez volt a legjobb, egy igazi, vigasztaló jó tanács.

MÉG NEM VOLT ELÉG VASTAG A JÉG, SZERENCSÉR­E NEM SZAKADT BE ALATTA, CSAK MEGREPEDT, ÉS BESZORULT A KORCSOLYÁJ­A. JÓKOR ÉRKEZETT A „SZIGORÚ TEKINTETŰ” PÉTER, AKI LEHASALT, ÉS ÓVATOSAN ARRÉBB HÚZTA KAROLINÁT, MAJD KIRÁNGATTA A KORCSOLYÁJ­ÁT IS

 ?? ??
 ?? ?? Úgy tűnik, mintha egy boldog család lennénk. Azok is vagyunk, de van egy szörnyű titok a háttérben
Úgy tűnik, mintha egy boldog család lennénk. Azok is vagyunk, de van egy szörnyű titok a háttérben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary