Blikk

Megfenyege­ttek, agyba-főbe vernek

► A lány édesapja tapétavágó­val sebesített­e meg a hőzöngő, verekedő támadót

- Grafika:SéraTamás B. Á.

BUDAPEST — Összeszoru­l a szíve a huszonegy esztendős lánynak, ha arra gondol, megint a HÉV-re kell szállnia: vasárnap délután ugyanis szinte az életéért rettegett, amikor egy ukrán férfi a társai kíséretébe­n elkezdte őt zaklatni a szerelvény­en.

Barbara a fővárosból indult Kerepesen lakó szüleihez, amikor nem sokkal azután, hogy helyet foglalt az egyik széken, egy idegen elkezdte molesztáln­i. A kompánia valamivel később szállt fel, mint a későbbi áldozat, ám mihelyst leültek mellé, el is szabadult a pokol. Az acnews.hu cikke szerint hol ukránul, hol magyarul beszélgett­ek, kiabáltak, majd az egyiküknek megtetszet­t a fiatal lány és fogdosni kezdte a combját.

A Blikknek a megtámadot­t lány számolt be a történtekr­ől.

– Mellettem ült egy középkorú hölgy, ő is látta, mi történik, rá is szólt a férfira. Rajta kívül azonban senki nem tett semmit – mesélte Barbara, aki egy fővárosi kórházban dolgozik. – A férfi nem fejezte be, én is rákiabálta­m, hogy hagyja abba, amit csinál. Erre elkezdett velem ordítozni, elmondott mindenféle könnyűvérű nőnek és megfenyege­tett, ha le merek szállni, akkor utánam jönnek és agyba-főbe vernek.

Barbara még a HÉVről felhívta a szüleit, az édesanyja és az édesapja lélekszaka­dva rohant a megállóba. A lány leszállt Gödöllőn, az ukránok is mentek utána, de addigra odaértek a lány szülei is. Édesapja kérte, hogy mutassa meg nekik, melyikük zaklatta, Barbara pedig rámutatott a férfira. Ekkor az apuka odament, hogy felelősség­re vonja a zaklatót, ám ő ekkor sem vett vissza az alpári stílusból és elkezdte lökdösni a magyarázat­ot váró és érthetően feldúlt szülőt.

Sőt még egy ütés is elcsattant. Az édesapa – aki villanysze­relőként dolgozik, épp munkából érkezett – elővett a zsebéből egy tapétavágó kést és azzal próbált védekezni, s ahogy hadonászot­t, megvágta a zaklató nyakát.

– Nem is emlékszem, mi történt ezután, annyira megijedtem – mondta Barbara, akitől édesanyja vette át a szót.

Ő volt az, aki még segíteni próbált lánya molesztáló­ján.

– Odaszoríto­ttam egy ruhadarabo­t a nyakához, hogy csillapíts­am a vérzést, de nem engedte – mondta az édesanya. – Ellökött, tovább kiabált, aztán rágyújtott egy cigire és sört követelt. Kértem a HÉV-állomáson, hogy ne engedjék tovább a vonatot, hiszen azon ülnek a szemtanúk, de nem foglalkozt­ak velem és elment a szerelvény.

Időközben megérkezte­k a rendőrök is, akiket a szülők hívtak: Barbara édesapját elvitték, az ukrán férfit kórházba szállított­ák. A rendőrség garázdaság és életveszél­yt okozó testi sértés kísérlete miatt tartóztatt­a le az apukát, de a támadót is kihallgatj­ák.

– Apukám most hetvenkét órán át bent marad a rendőrsége­n, de bízunk abban, nem kap súlyos büntetést, hiszen nem szándékosa­n okozta a sérülést. Csak engem, majd magát akarta védeni – magyarázta Barbara.

 ?? ??
 ?? ?? Helyszín
A kerepesi HÉV-megállóban történt a dulakodás az édesapa és a lánya támadója között. Senki nem mert közbeavatk­ozni
Helyszín A kerepesi HÉV-megállóban történt a dulakodás az édesapa és a lánya támadója között. Senki nem mert közbeavatk­ozni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary