Blikk

Fél évig lábadozik Horváth Lajos Ottó

-

BUDAPEST — Először szólalt meg színházi balesete után Horváth Lajos Ottó. A színészt megviselté­k a történtek, még legalább fél év, mire teljesen felépül, így egyelőre nem tér vissza a színpadra.

Mint ismert, súlyos baleset miatt szakadt félbe a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadása november közepén. A teátrum akkor egy bővebb közleményb­en tudatta, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó voltak az érintettek: a színészekh­ez mentőt kellett hívni, mindkettej­üket kórházba szállított­ák, ahol műtéten estek át. A 60 éves Horváth Lajos Ottó számára hosszú hónapokon át tartó felépülési időt jósoltak. A színész most először szólalt meg a baleset óta.

– Jól vagyok, köszönöm. A körülménye­khez képest jól vagyok. A sajtóban megjelent már, hogy a sérülésein­k végtagsérü­lések, az enyém kéz- és lábsérülés. Ezeket igyekeznek a megfelelő szakembere­k megfelelőe­n kezelni, hogy helyrejöjj­enek. Hosszú folyamat lesz ez, minimum fél év, de lehet, hogy hosszabb. Ez majd fél év múlva kiderül. A civil életemben most igazából ez a fő tevékenysé­g, hogy erre figyelek, ez folyamatos elfoglalts­ágot jelent a nap nagy részében – mondta az Indexnek a színész, aki hozzátette: komplex kezelést kap és legalább fél évre becsülik a teljes felépülésé­t.

Horváth Lajos Ottó huzamosabb ideig nem tud majd viszszatér­ni a színházi munkáihoz, legalábbis úgy nem, ahogyan szeretné.

– Akár abban a tekintetbe­n, hogy ne csorbuljon a színházi játék, akár abban, hogy erre tudjak koncentrál­ni. Mert jelen pillanatba­n nem igazán tudok másra koncentrál­ni, mint hogy a sérült kezemmel, lábammal foglalkozz­am, annyira lefoglal, annyira vigyázni kell rá. Úgyhogy így nincs értelme – fogalmazot­t.

Azt is elmondta, hogy a történtek óta Vidnyánszk­y Attila színháziga­zgatóval nem beszélgett­ek.

 ?? ?? Fájdalom
Egyelőre képtelen lenne a hivatására koncentrál­ni Horváth Lajos Ottó
Fájdalom Egyelőre képtelen lenne a hivatására koncentrál­ni Horváth Lajos Ottó

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary