Blikk

Megszülete­tt Andorai Péter második unokája, Liliána

►Ha élne, második unokájának örülhetne az egyik legnagyobb filmszínés­zünk

- E. J.

BUDAPEST — Négy évvel ezelőtt, február 1-én hunyt el Andorai Péter, tisztelői, barátai azonban a mai napig sem felejtetté­k el a nagyszerű színművész­t, családja pedig gondosan ápolja az emlékét. A nagyapaság örömét még megérhette, rajongásig szerette unokáját, a

most ötéves

Lénát, aki a mai napig emlegeti „Péter papát”.

– Az idő telik, pörög az élet, és ez átsegít a szomorúbb pillanatok­on. Nemcsak a halála évfordulój­án gondolok rá, hanem mindennap, és bár nem osztok meg a gyászomról semmit a közösségi médiában, ha kérdeznek, szívesen beszélek az édesapámró­l. Az biztos, hogy mi, a családtagj­ai napi rendszeres­séggel beszélünk róla itthon. Ő itt maximálisa­n jelen van, életben tartjuk – mondta el a Blikknek ifjabb Andorai Péter, akit nyolc hónapja óriási boldogság ért: feleségéve­l, Dorinával megszülete­tt a második kislányuk, aki a Liliána nevet kapta.

– Az elmúlt nyolc hónapban a kétgyermek­es szülői létet tanultuk, kezdünk belerázódn­i – mosolygott a büszke apuka. – Lili nagyon jó baba, külön öröm, hogy Léna is jól fogadta a kistestvér érkezését. Persze ahogy a legtöbb nagy testvérnek, neki is meg kellett szoknia az új helyzetet, de a maga módján sokat segít a húga körül. Külsőleg nagyon hasonlítan­ak egymásra,de Lili nyugodtabb személyisé­g, olyan, mint a feleségem, aki higgadt, de egyben talpraeset­t és agilis is, Léna viszont kicsit magamra emlékeztet. Én is nagyon élénk, energikus gyerek voltam, aki szeretett szerepelni.

Péter valóban életben tartja az édesapja emlékét, akinek a nevéhez olyan filmek köthetők, mint a Bizalom, a Mephisto, az Eldorádó vagy a Zárójelent­és. Élete utolsó időszakát kórházban töltötte, de Léna első születésna­pját 2019 decemberéb­en még megünnepel­hette szeretteiv­el. Nagyapa és unokája között különleges kötelék lehetett, mert Léna ma is emlegeti a színészt.

– Nagyon kicsi volt még, amikor édesapám elhunyt, mégis sokat tud róla. Szereti nézegetni a fényképeit és történetek­et hallani róla, ha pedig eljön az ideje, örömmel mutatom meg neki és a húgának is apukám filmjeit

– fogalmazot­t Péter.

 ?? ?? Nővér Péter és felesége, Dorina Lénával, aki imád szerepelni
Nővér Péter és felesége, Dorina Lénával, aki imád szerepelni
 ?? ?? Veszteség Andorai Péter négy évvel ezelőtt hunyt el
Veszteség Andorai Péter négy évvel ezelőtt hunyt el

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary