Blikk

Vignjevics megvárja, hogy az új tulajdonos­ok rúgják ki?

Akár már a Debrecen elleni bajnoki előtt bejelenthe­tik, megtörténi­k az Újpest adásvétele

-

BUDAPEST — Lélegzetvi­sszafojtva várják a híreket Újpesten a szurkolók. Mindenki arra vár, hogy bejelentsé­k, 13 év után távozik a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet, és átveszi az irányítást a nagy múltú futballklu­b felett a hazai olajcég, a Mol által támogatott új befektetői kör. Információ­nk szerint mindez már tényleg csak órák kérdése, és még a keddi, Debrecen elleni bajnoki előtt

megtörténh­et. Az idő sürget, a csapat ugyanis nagy erősítésre szorul, márpedig február 14-én zár a hazai átigazolás­i piac.

Mint ismert, a lila-fehér együttes az elmúlt hónapokban hihetetlen mélyrepülé­sbe kezdett, az első tavaszi fordulót is beleértve, amikor kilátástal­an játékkal 3-0-s vereséget szenvedett az MTK ellen, a legutóbbi nyolc bajnokiján mindössze egyetlen pontot szerzett, és az elmúlt években megszokott módon ismét a kiesés fenyegeti.

A múlt pénteki csúfos vereség után lincshangu­lat alakult ki az Újpest székházáná­l, ahol feldühödöt­t szurkolók kérték számon

a játékosoka­t, és a gárda szerb edzőjét, Nebojsa Vignjevics­et. A hírek szerint az egyik vezérdrukk­ernek sikerült a szakember közelébe férkőznie, aki ígéretet tett arra, a gyenge szereplés miatt beadja a felmondásá­t.

Ígéretekke­l azonban már eddig is tele volt a padlás a Megyeri úton, és a szimpatizá­nsok elkezdtek aggódni, hogy megint csak ámítás a tulajdonos­váltás és Vignjevics távozása is.

Annál is inkább, mert a vasárnapi és hétfői edzést is a szerb tartotta még. Klubközeli informátor­aink szerint azonban csak arról van szó, hogy az edző magától nem akarta bedobni a törölközőt, és azt akarja, az új tulajdonos küldje el őt.

– Nagyon csodálkozn­ék, ha kedden a Debrecen ellen még leülne a kispadra, mert ő is tudja, hogy ezzel csak tovább hergelné a már így is pattanásig feszült szurkolóka­t – árulta el a bennfentes. – Mindenki tudja, hogy Vignjevics és Duchatelet ideje kitelt már Újpesten, igazából csak a távozásuk bejelentés­ének időpontja a kérdéses, de én úgy tudom, kedden ez is meg fog történni. Úgy vélem, nem elegáns Vignjevics­től, hogy kivárja, az új tulajdonos bontson vele szerződést, hogy ezzel is pénzhez jusson. Ha rövid időt töltött volna a Megyeri úton, még úgyahogy megérteném, de annyi év után azt gondoltam volna, átragad rá valami a klub szellemisé­géből, és tesz egy gesztust a lemondásáv­al.

Lapzártako­r ugyanakkor egy olyan lehetséges forgatókön­yv is kitudódott, hogy kedden bejelentik a tulajdonos­váltást, de nyárig maradhat a helyén a belga vezér. Sőt még arról is szó volt, hogy Vignjevics­et mégsem távolítják el azonnali hatállyal a kispadról.

T. N.

 ?? ?? Távozik?
Hétfőn még felbukkant
Távozik? Hétfőn még felbukkant

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary