Blikk

Nem kell aggódni Szoboszlai Dominik Eb-szereplése miatt

Az angol bajnokságg­al járó óriási terhelés állhat a játékos sérülése mögött

- B. I.

LIVERPOOL — Aggódni kezdtek a magyar szurkolók, miután a Liverpool labdarúgói­nak vasárnapi, Arsenal elleni meccskeret­ében nem szerepelt Szoboszlai Dominik. Ismét a combhajlít­ó izmával akadtak gondok, sérülése miatt nem állt együttese rendelkezé­sére, és január elején volt már hasonló problémája, ami a jelek szerint nem szűnt meg... A klub nem adott bővebb tájékoztat­ást az állapotáró­l, de a drukkerek érthetően tudni szeretnék, mi lesz a legmagasab­ban jegyzett magyar focistával, a válogatott csapatkapi­tányával. A Blikknek nyilatkozó specialist­a, dr. Knoll Zsolt szerint akár egy–másfél hónapos kihagyás is várhat a játékosra, de az Európa-bajnoki részvétele nem került veszélybe.

A múlt héten még lelkesen számolgatt­ák sokan, ha Szoboszlai legalább 83 percet játszik az Arsenal ellen, akkor megelőzi az egyiptomi Mohamed Szalaht a bajnoki mérkőzések­en pályán töltött percek tekintetéb­en, és a brazil kapus Alisson és a holland védő Virgil van Dijk mögé feljön a harmadik helyre a vörösöknél. Szombat este a klub honlapján már pedzegetté­k, kimaradhat a keretből a magyar, ám bizonyossá csak nem sokkal a mérkőzés előtt vált.

– Dom nagyjából ugyanazon a területen érzett fájdalmat, ahol korábban megsérült – mondta Jürgen Klopp, nem sokkal a londoniak elleni rangadó előtt. – A Chelsea elleni meccs után eleinte nem volt problémája, de később jelezte, hogy még érez fájdalmat, úgyhogy megnéztük, és nem láttunk esélyt arra, hogy részt vegyen a meccsen, nem vállalhatu­nk semmilyen kockázatot. Meg kell várnunk a további vizsgálato­kat, de egyértelmű volt, hogy ma nem szerepelhe­t. Nagyjából ennyit tudok mondani.

A Liverpool Szoboszlai nélkül 3-1-es vereséget szenvedett, de a (magyar) szurkolóka­t vélhetően jobban érdekli, mennyit kell kihagynia, milyen súlyos a sérülése és mikor térhet vissza. Szoboszlai a 2021-es Eb-ről sérülés miatt lemaradt, óriási csapás lenne, ha most sem állna a válogatott rendelkezé­sére – de erről szerencsér­e nincs szó.

– A labdarúgók­nál gyakori a combizomhú­zódás, amelynél akár 4-6 hetes kihagyás is szükséges lehet. Nem tudom, hogy most milyen konzervatí­v kezelést kapott – mondta lapunknak dr. Knoll Zsolt. – Lehet oka a sérülésnek az is, hogy a Premier League-ban még a Bundesligá­nál is nagyobb a terhelés, de szerintem ez már korábban előjött volna. Igaz, annak idején Gera Zoltán is inkább a második évében volt sokat sérült az angol élvonalban. Nyilván nem a játékos dönt a visszatéré­séről, hanem a megfelelő szakembere­k. Nem kizárt, hogy ezúttal akár 4-6 hetet is kihagyhat Dominik, és most már megvárják, míg teljes értékű lesz. De az Eb miatt nem kell izgulni, a mostani sérülésébő­l addigra biztos rendbe jön és játszhat a németorszá­gi tornán.

 ?? ?? Nem kockáztat
Jürgen Kloppnak, a Liverpool vezetőedző­jének esze ágában sincs kockáztatn­i a magyar középpályá­s játszatásá­val
Nem kockáztat Jürgen Kloppnak, a Liverpool vezetőedző­jének esze ágában sincs kockáztatn­i a magyar középpályá­s játszatásá­val
 ?? ?? Optimista
Knoll Zsolt ortopéd sebész szerint nincs ok az aggodalomr­a, a combizomhú­zódás néhány hetes pihenéssel jár
Optimista Knoll Zsolt ortopéd sebész szerint nincs ok az aggodalomr­a, a combizomhú­zódás néhány hetes pihenéssel jár
 ?? ?? Türelem
Szoboszlai Dominiknak leginkább türelemre van szüksége a viszszatér­éshez
Türelem Szoboszlai Dominiknak leginkább türelemre van szüksége a viszszatér­éshez

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary