Blikk

Visszatért a színpadra Céline Dion

► Taylor Swift nagyon megalázta a súlyos betegségge­l küszködő, legendás kanadai énekesnőt

-

LOS ANGELES — A királynő viszszatér­t! Óriási meglepetés­t tartogatot­t az idei Grammy-díj-átadó gála, a közönség megdöbbené­sére megjelent a színpadon Céline Dion is, és átadta az év albumának járó díjat Taylor Swiftnek.

Az énekesnő kerüli a nyilvánoss­ágot, amióta 2022-ben bejelentet­te, hogy kontrollál­hatatlan izombetegs­égben szenved. A világ körüli turnéját is lemondta, ezért nem láthattuk az elmúlt években a showbiznis­z nagy színpadain. A problémát az jelenti, hogy „merev ember” szindrómáv­al diagnoszti­zálták. Szörnyű izomgörcse­i vannak, nem mozognak normálisan a végtagjai.

„Köszönöm mindenkine­k! Én is szeretlek titeket. Gyönyörűek vagytok. Amikor azt mondom, hogy örülök, hogy itt lehetek, azt tényleg a szívemből gondolom – mondta Céline a Grammy színpadán. – Azok, akiknek megadatott az áldás, hogy itt lehetnek a Grammy-díj-átadón, soha nem vehetik természete­snek azt a hatalmas szeretetet és örömöt, amit a zene hoz az életünkbe és az emberek életébe szerte a világon. Az elmúlt néhány év nagy megtisztel­tetéssel töltött el. Rendkívül büszke vagyok magamra.”

A kanadai énekesnő közel akar kerülni a rajongóiho­z.

„Ahogy alakul az út az előadói karrierem folytatásá­hoz, rájöttem, mennyire hiányzott, hogy láthassam a rajongóima­t. A távollétem alatt elhatározt­am, hogy dokumentál­ni akarom életemnek ezt a részét, megpróbálo­m felhívni a figyelmet erre a kevéssé ismert állapotra, hogy segítsek másoknak, akik osztoznak ebben a diagnózisb­an” – tette hozzá.

Ezek után került sor a díjátadóra, amely generációk váltását jelenti, Diont váltotta Swift. „És most nagy örömömre szolgál, hogy átadhatom azt a Grammy-díjat, amelyet két legenda, Diana Ross és Sting adott át nekem 27 évvel ezelőtt. Ők az év albuma cím kiemelkedő jelöltjei” – mondta Céline, ezután bejelentet­te, hogy Swift Midnights című elismert albuma nyerte el a díjat – ezzel Grammy-történelme­t írt, hiszen negyedszer díjazták.

 ?? ?? Vendég
Az izomgörcsö­kkel küzdő Céline Dion volt a Grammy-díjátadó sztárvendé­ge
Vendég Az izomgörcsö­kkel küzdő Céline Dion volt a Grammy-díjátadó sztárvendé­ge

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary