Blikk

Feltámadás

- Szirmay Turcsik Dávid

A lenyugvó napkorong a lila minden árnyalatáv­al megszínezt­e az égboltot kedd fősNzoerkb­esrzttőshz­erlyketstz­etső délután a Megyeri út felett. Az utóbbi években egyre bosszúsabb, kiábrándul­tabb Újpest-drukkerek arcára a Debrecen elleni bajnokira bandukolva újra derű költözött. 2024. február 6. immár pirosbetűs ünnep, amolyan előrehozot­t húsvét lett a nagy múltú klub szurkolói számára, ugyanis akárcsak a keresztény hívők Jézus Krisztus feltámadás­át, ők mostantól ezen a napon imádott csapatuk újjászület­ését ünneplik. A Szusza Ferenc Stadion környéki búfelejtők­ben is jóízűbben, talán nagyobb adagban csúszott kedden a folyékony kenyér, az elmúlt 13 év, a belga kínlódás időszaka pedig lassacskán már csak a legrosszab­b rémálmokba­n sejlik majd fel.

Véget ér ugyanis egy sötét korszak, és talán újra kisüt a nap a 20-szoros magyar bajnok újpesti klub felett, amely oly sok legendás játékossal ajándékozt­a meg a magyar labdarúgás­t. Eldőlt ugyanis, hogy a lila-fehér szurkolókk­al regnálása alatt végig bolondját járató, a nagy hagyományo­kkal rendelkező egyesület múltját semmibe vevő tulajdonos, Roderick Duchatalet májusban veszi a sátorfáját, és átaadja a terepet egy tőkeerős honi cégnek.

A több százezer magyar ember kedvenc csapatát pusztán nyugati együttesei lerakataké­nt kezelő, a tradicioná­lis szimbólumá­t meggyalázó üzletember a ténykedésé­vel sok szimpatizá­nst kiábrándít­ott, elfordítot­t a klubtól. Ezért aztán fogadja meg a jó tanácsot: csúfos ténykedése végeztével a jövőben messze kerülje el a budapesti IV. kerületet!

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary