Blikk

Bot nélkül járni sem tud az ismert táncos

15 kilós dobozt dobtak Andorra 2,5 m magasból ►Munkahelyi baleset törte ketté a karrierjét: a műtétre éveket kell várnia

-

TATA — Csak bottal tud járni Németh Zsolt Andor, aki néhány héttel ezelőtt még a tánciskolá­jában tanította a fiatalokat. A neves showtáncos­nak pluszmunká­kat kellett vállalnia, hogy megéljen, ám egy munkahelyi baleset ezt is elvette tőle.

Egészen fiatal korától a táncnak élt, a budapesti művészélet ismert alakja volt. Mulatókban, klubokban lépett fel évtizedekk­el ezelőtt, Nyugaton is ismerték és sokszor hívták fellépések­re. Táncosként dolgozott a Vígszínház­ban, a Tháliában, a Madáchban, aztán később – legalábbis ő így gyanítja – ő vezette be a chippendal­eműsorokat Magyarorsz­ágon. Az utóbbi években aztán már inkább az oktatással foglalkozo­tt, Tatán tánciskolá­t alapított.

– Csakhogy idehaza már odáig jutott a táncoktatá­s és a táncosélet, hogy nem lehet belőle megélni – mesélte a Blikknek a férfi. – Ezért már néhány éve kénytelen voltam egyéb munkákat is elvállalni, hogy fenn tudjam tartani az iskolámat. Külföldön dolgoztam futárként, az ott keresett pénzzel együtt tovább tudtuk működtetni a tánciskolá­t.

Aztán hazaköltöz­ött, de itt is folytatnia kellett a futárkodás­t, egy tatai cégnél vállalt munkát. November 23-án egy tatabányai telephelyr­e kellett mennie átvennie egy csomagot, hogy a cégen belül egy másik helyszínre szállítsa.

– A raktáros mintegy 2,5 méter magasból ledobta nekem a dobozt – mondta Németh Zsolt Andor. – Abban a pillanatba­n, amikor elengedte, azt is kiáltotta, hogy „csak” 15 kiló, de akkor már repült a csomag. Sikerült elkapnom, de a súly alatt oldalra kellett lépnem és megroggyan­t a lábam. Éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben.

Eleinte azt hitte, csak egy makacs rándulásró­l van szó, ezért még jó néhány napig folytatta a munkát. Végül odáig jutott, hogy egyik reggel már képtelen volt kikelni az ágyból. Megröntgen­ezték és kiderült, a combcsontj­a kiugrott a helyéről, ami miatt ma már csak két botra támaszkodv­a tud járni, a táncról pedig nem is álmodhat. A kiugrott csont elkezdte kikoptatni a csípőjében a porcot, a jobb lába három centiméter­rel megrövidül­t. A tatabányai kórházban azt mondták, ha tbalapon műttetné meg magát, akkor négy évet (!) kell várnia, mire sorra kerül a várólistán.

A férfit alkalmazó cég ügyvezetőj­e lapunknak elmondta, a baleset után mindent megtettek, ami ilyenkor szükséges, felvették a baleseti jegyzőköny­vet és mindenben munkaválla­lójuk mellett állnak. A cégnél, aminek a raktárosa ledobta a csomagot Andornak, a Blikket úgy tájékoztat­ta, hogy nem tudnak a balesetről.

– Ez azért is érdekes, mert hetekig jártam a nyakukra, hiszen a biztonsági őr ugyancsak látta a történteke­t, meg is jegyezte, hogy „ezt nem kellett volna”. És ugyan nem sikerült megszerezn­em, de kamerafelv­étel is készült az esetről – panaszolta Németh Zsolt Andor.

Most ügyvédet keres, aki képviselné. Azt mondta, arra nincs pénze, hogy előre kifizessen egy jogászt, ezért olyan valakit keres, aki sikerdíjér­t vállalna egy esetleges kártérítés­i ügyet.

 ?? ?? B. Á.
B. Á.
 ?? ?? Sérülten Németh Zsolt Andor combcsontj­a kiugrott a helyéről, a jobb lába három centiméter­rel megrövidül­t
Sérülten Németh Zsolt Andor combcsontj­a kiugrott a helyéről, a jobb lába három centiméter­rel megrövidül­t
 ?? ?? Különmunka Futárként is dolgoznia kellett, egy csomagot vett át, amikor bajba került
Különmunka Futárként is dolgoznia kellett, egy csomagot vett át, amikor bajba került
 ?? ?? A levegőben
A Macskák című musicalben is szerepelt
A levegőben A Macskák című musicalben is szerepelt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary