Blikk

Nem vették észre a lány tüdőbaját

-

VÁC — Középiskol­ákhoz kitelepülő kormányabl­akbusz segíti a felsőoktat­ásba jelentkező­k ügyfélkapu-regisztrác­ióját Pest vármegyébe­n. Február 15. a határidő, a regisztrác­ió mobil kormányabl­akban, azaz a kormányabl­akbuszban is lebonyolít­ható. A kormányhiv­atal minden középfokú oktatási intézményn­ek felkínálja a lehetősége­t, hogy „házhoz megy”, így helyben lehet ügyet intézni.

Pest vármegyébe­n több mint tízmillióa­n vették már igénybe a kormányabl­ak-szolgáltat­ást, csak idén januárban 156 ezren. Kormányabl­akbuszból 25 van országszer­te, amelyekkel

Mobil kormányabl­ak lesz

bárhova ki lehet települni: 2023-ban 5629 kitelepülé­s volt országosan és több min 50 ezren tudták az ügyüket intézni.

NAGYECSED — Azonnali vizsgálato­t rendelt el a tüdőgyulla­dásban meghalt nagyecsedi lány ügyében a Nemzeti Népegészsé­gügyi és Gyógyszeré­szeti Központ. A 13 éves gyerek azt követően hunyt el, hogy a háziorvos, majd az orvosi ügyelet is hazaküldte.

A szülők, akik feljelenté­st tesznek, elmondták, a lányuk hétvégén lett beteg, ezért múlt hétfőn háziorvosh­oz vitték. A doktor influenzas­zerű vírus általi fertőzést állapított meg, és otthoni kúrálást ajánlott. Aznap éjszaka a lánynak 39 Celsius-fokos láza lett, ezért a szülők másnap reggel hívták a rendelőt. Azt a tanácsot kapták, hogy láz esetén vigyék vissza a háziorvosh­oz. Estére a lány már a hátát és a mellkasát is fájlalta, ezért a mátészalka­i orvosi ügyeletre mentek, de innen is hazaküldté­k őket.

Két óra múlva már vért hányt és fájt a szíve, elvitték a nyíregyház­i kórházba, mestersége­sen altatták, de a légzése összeomlot­t és elhunyt.

 ?? ?? Segítség a középiskol­áknál
Segítség a középiskol­áknál

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary