Blikk

Színpadi balesetet szenvedett Vidnyánszk­y Attila

►Közhely, de a rendező alighanem egyetért: az élet a legnagyobb drámaíró

- Elekes Judit

BUDAPEST — Alig három hónappal azután, hogy az általa igazgatott színházban súlyos baleset történt, Vidnyánszk­y Attila is megsérült – tudta meg a Blikk. A Nemzeti Színház direktora szombaton, a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán esett el az életműdíja­t kapott Hobo méltatása után.

– de ezt már nem lehetett látni a Dunán három nappal később képernyőre került felvételen – mondta el névtelensé­get kérő forrásunk.

A Blikk információ­i szerint az esés nem volt kicsi, olyanynyir­a nem, hogy a direktort mentő vitte el a helyszínrő­l. A díjátadón többek között ott volt Takács Tamás is, aki megerősíte­tte az értesülésü­nket.

– Valós a hír, el is vitték őt a mentők. Konkrétan az esést nem láttam, mert éppen akkor nem voltam bent. Hála istennek a saját lábán, segítségge­l hagyta el a színpadot. Kapott egy bokarögzít­ő sínt, majd a mentősök kórházba vitték – mondta el a Blikknek az énekes.

Lapunk információ­i szerint Vidnyánszk­y Attila azóta gipszet kapott, ám a váratlan közjátékot hiába keresik a díjátadóró­l internetre felkerült videón

is, az nem szerepel a felvételen, mert úgy tudjuk, az igazgató nem akarja nagydobra verni az esetet.

Kerestük a Nemzeti Színház sajtóosztá­lyát is, hogy megtudjuk, hogyan érzi magát Vidnyánszk­y

Attila, illetve milyen hosszú felépülés vár rá, ám egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseink­re.

A sors különös fintora, hogy a Nemzeti Színházban épp egy másik színpadi balesettel kapcsolato­s vizsgálat zajlik: mint ismeretes, tavaly november 10én, a Rómeó és Júlia második felvonása alatt a takarásban zuhant le a közel három méter magas erkélyről Horváth Lajos Ottó a karjában Szász Júliával. Hogy azért a balesetért ki a felelős, még nem lehet tudni, ám korábban a Blikknek több színházi dolgozó elmondta, hogy számos alkalommal panaszkodt­ak Vidnyánszk­y Attilának – aki egyben a darab rendezője is volt – a díszlet veszélyess­ége miatt, hiába.

Csakúgy, mint akkor a két színművéss­zel, úgy most a direktorra­l is mentő száguldott kórházba. több mint egy hónapig még járógipsze­t sem kap, majd hosszú rehabilitá­ció következik.

 ?? ??
 ?? ?? Ballépés Vidnyánszk­y Attila a köszöntő beszéde után esett el a színpadon
Úgy tudjuk, a színigazga­tó lába olyan súlyosan megsérült, hogy műteni kellett, a gyógyulása sok időt vesz igénybe,
Ballépés Vidnyánszk­y Attila a köszöntő beszéde után esett el a színpadon Úgy tudjuk, a színigazga­tó lába olyan súlyosan megsérült, hogy műteni kellett, a gyógyulása sok időt vesz igénybe,
 ?? ?? Méltatás is fellépett
adott gálán
Méltatás is fellépett adott gálán
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary