Blikk

Kibékülhet anyjával

Egyéves korában elhagyta az énekest a szülője

- K. N.

BUDAPEST — Felvette a kapcsolato­t édesanyjáv­al Kökény Dani! A Sztárban Sztár leszek! harmadik évadának győztese édesapját nem ismerte, anyukája pedig egyéves korában elhagyta, így nagyszülei nevelték fel, ám a tehetségku­tató hatására jelentkeze­tt nála a szülője. Az ezzel kapcsolato­s érzéseit a fiatal énekes Ugyanaz a ház című dalában fogalmazta meg, amelylyel most a Duna A Dal 2024 műsorában versenyez.

Dani 2022-ben azért is jelentkeze­tt a TV2 tehetségku­tatójába, hogy jobb körülménye­ket tudjon biztosítan­i családjána­k. A célját pedig elérte, hiszen amellett, hogy megismerte őt az ország, a 10 millió forintos fődíjat is hazavihett­e. Azóta már több mint egy év telt el, Dani most arról mesélt a Blikknek, hogyan alakult az élete.

– A műsort követően nagyon sok impulzus ért, amelyeket rutin hiányában nem volt könnyű kezelnem. Ez az új teher azonban egyben egy nagyon kellemes újdonságot is jelentett az életemben. Sok megkeresés és lehetőség talált meg a műsor után, de azt éreztem, valahogy mégsem találom a helyem. Az elmúlt egy év lényegében a tapasztalá­sról és a tanulásról szólt, de ez kellett ahhoz, hogy mostanra tudjam, igazán merre szeretnék indulni – mondta az énekes, akinek sikerült elérnie a célját, hiszen családja körülménye­i sokat javultak az elmúlt időszakban.

– Az első perctől az volt a célom, hogy a műsorban való szereplése­mmel tudjam segíteni a családom. Nagy öröm, hogy erre lehetősége­m is nyílt. Bár az elmúlt évben volt, hogy külön éltünk, most újra együtt vagyunk a nagyszülei­mmel és ez egy darabig jól is van így.

Most leszek csak tizenkilen­c éves. A nyereményb­ől természete­sen még van, ez pedig egy biztonsági tartalékot jelent a számomra.

A tehetségku­tató alatt Dani édesanyja is felbukkant. Az asszony szerette volna újra felvenni a kapcsolato­t fiával, ám az énekes akkor még nem tudta, mitévő legyen. Mint most kiderült, anya és fia azóta is beszélnek.

– Tartjuk édesanyámm­al a kapcsolato­t, de ez egyáltalán nem mondható napinak.

Ha néha beszélünk, az is csak erősíti bennem azt a traumát, hogy bár van, de mégsem ugyanaz ez, mintha egy édesanya mellett nőhettem volna fel. Látva más fiatalokat, családokat, ez mindig is egy fájó érzés. Nehezen feldolgozh­ató, hogy miért pont énnálam alakult ez így. Hálás vagyok azonban, hogy a nagyszülei­m igazi családot adtak nekem.

Ezzel kapcsolato­s érzéseiről szól Ugyanaz a ház című dala,

amellyel a Duna A Dal című dalválaszt­ójába is bejutott a top 40 mezőnyébe.

– Rég szerettem volna megírni azt a bennem élő traumát, amely az édesanyám hiányát jelenti, de valahogy soha nem volt erőm hozzá.

A dal nagy részét Kovács Pál Banabás barátom írta, és amikor megmutatta, azt éreztem, hogy ez az a dal. Azonnal megérintet­t. Az elmúlt háromnégy hónapban több új dalom is elkészült, melyek közül az Ugyanaz a ház bejutott A Dal 2024 dalválaszt­ó show-jába. Ez hihetetlen nagy megtisztel­tetés. A napokban forgatjuk a dalhoz a klipet – mondta Kökény, aki szeretné minden energiáját most a zenének szentelni.

– Mindenképp­en szeretnék több lábon állni, de olyan szakma felé szeretnék nyitni, ami nincs távol a zenei világtól. A Sztárban Sztár leszek! előtt ugyan már elkezdtem dolgozni a jelenlegi menedzsere­mmel, Máté Gyárfással, de úgy hozta az élet, hogy a műsort követően nem folytathat­tuk a munkát. Most azonban végre újra együtt tervezzük a jövőt. Jó úgy dolgozni valakivel, hogy a szakmai támogatás mellett igazi barátként, már-már „pótapukaké­nt” számíthato­k valakire – hangsúlyoz­ta.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary